Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba a fugit pe geam în timp ce polițiștii îi percheziționau casa. Motivul pentru care a plecat la București

politie noaptea

Publicat

Un furt i-a adus unui bărbat din Alba o condamnare la aproape doi ani de la comiterea faptei. O pedeapsă a fost dată de magistrații Judecătoriei Alba, în data de 19 iulie 2024. 

Însă, în motivarea instanței apare o însemanare a magistraților: Aceea că bărbatul a reușit să scape de polițiștii care îi percheziționau casa, fugind pe geam. A fugit chiar în timp ce oamenii legii erau în casa sa din satul Valea Vințului. 

A sarit geamul, a fugit în pădure unde a stat până a venit seara. A doua zi a plecat înspre București.

Acesta era căutat de polițiști pentru furtul a trei camere video de pe raza localității Vințu de Jos.

S-a întâmplat în data de 8 august 2022. Atunci fiind beat în timp ce trecea cu bicicleta pe la intersecția DJ 107A cu DJ 705B, din loc. Vurpăr, a observat pe un stâlp de curent 3 camere de filmat.

S-a dat jos de pe bicicletă pe care a abandonat-o într-un șant, pe marginea drumului. A ajuns în dreptul stâlpului, trecând prin fața camerelor de supraveghere. S-a urcat pe stâlp, a smuls cablurile din camere și apoi a luat cele trei camere de luat vederi.

A urmat alt traseu spre casă, iar la un moment dat a ascuns cele trei camere sub o stâncă, locație în care s-au aflat timp de mai multe săptămâni.

Au descoperit că nu mai au camere video o lună mai târziu

Cei de la primăria Vințu de Jos și-au dat seama că nu mai au camere de luat vederi în zona respectivă o lună mai târziu. Mai exact, fapta a fost comunicată de reprezentanții primăriei la data de 1 septembrie 2022.

Polițiștii au deschis un dosar penal, l-au identificat pe bărbat și au mers la el acasă pentru a-l percheziționa.

A fugit de sub nasul polițiștilor în timpul percheziției

După ce a comis fapta, bărbatul a plecat la București cu angajatorul său la târguri. Însă la un moment dat s-a întors acasă. Într-o zi, polițiștii au mers la domiciliul său pentru a-l percheziționa.

Percheziția a avut loc în data de 13 septembrie 2022.

”Inculpatul a recunoscut că la data percheziției domiciliare a deschis geamul de la dormitor și a fugit pe uliță printre case, ajungând în pădure, loc de unde a coborât abia seara, iar apoi a plecat din nou la București”, au notat magistrații.

Pedeapsa primită

Până la urmă, anchetatorii au reușit să îl aducă pe bărbat pentru a fi audiat. Acesta a recunoscut fapta și a prezentat modul în care a acționat.

La aproape doi ani de la fapta comisă, bărbatul a primit o condamnare în primă instanță. Magistrații l-au condamnat la un an și două luni de închisoare cu amânare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate