Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Un bărbat din Alba a lasat să moară de foame și sete trei bovine. Ce pedeapsă a primit din partea judecătorilor

Publicat


Un bărbat din Alba a primit 1.000 de lei amendă penală, pentru că a lasat să moară de foame și sete trei bovine pe care le avea în grijă.

Faptele pentru care H. I. a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Câmpeni s-au întâmplat în anul 2016. Atunci, printr-un apel telefonic anonim, polițiștii din localitatea unde trăiește bărbatul au fost anunțați că în gospodăria acestuia mai multe bovine ar fi decedat.

Oamenii legii au verificat cele două grajduri pe care bărbatul le deținea. Într-unul dintre ele au descoperit două cadavre de bovine și un animal în viață. În cel de-al doilea grajd au descoperit doi boi dintre care unul nu se putea ridica de pe pământ.

Un medic veterinar a încercat să salveze bovina care nu se putea ține pe picioare și timp de 7 zile i-a administrat tratamente medicamentoase, dar animalul nu a răspuns la tratament și a murit.

H.I. cu ocazia audierii în calitatea de suspect a declarat că nu cunoaște din ce cauză au decedat animalele, nu le-a văzut să fie bolnave, dar într-o dimineață le-a găsit moarte în grajd. Acesta nu a anunțat autoritățile sanitar veterinare de cele întâmplate și susține că el le-a administrat furaje de două ori pe zi, dar afară din grajduri nu le-a scos de circa doi ani, este stipulat în decizia magistraților. 

Când a fost trimis în judecată, la doi ani de la producerea faptelor, în 2019 bărbatul și-a recunoscut în toatalitate faptele de care este învinut și a a solicitat ca judecată să aibă loc doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, cerere care a fost admisă.

„Din procesul verbal încheiat la data de 06 septembrie 2016 de reprezentanții DSV Alaba, rezultă faptul că starea de întreținere a bovinelor găsite în viață era proastă iar condițiile de igienă din ambele grajduri dezastruoasă, curățarea fecalelor ne mai fiind făcută de mult timp”, se arată în motivarea magistraților. 

În timpul procesului s-a demosntrat faptul că bărbatul nu a asigurat pentru cele trei animale hrană, apă și nu le-a scos din grajd, acestea fiind și legate, iar toate aceste elemente au dus la decesul animalelor.

”În drept, fapta inculpatului H. I. , constând în uciderea celor trei bovine fără drept respectiv lipsindu-le de hrană, apă, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire corespunzătoare, asistență medicală, (…)”, se mai arată în motivarea instanței de fond.

Pentru faptele sale magistrații din Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la amenda penală în valoare de 1.000 de lei și plata a 400 de lei cheltuieli de juedcată. Decizia a fost luată în data de 19 septembrie 2019 și poate fi contestată de bărbat în termen de 10 zile.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate