Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un bărbat din Alba a lasat să moară de foame și sete trei bovine. Ce pedeapsă a primit din partea judecătorilor

Publicat

Un bărbat din Alba a primit 1.000 de lei amendă penală, pentru că a lasat să moară de foame și sete trei bovine pe care le avea în grijă.

Faptele pentru care H. I. a fost condamnat de către magistrații Judecătoriei Câmpeni s-au întâmplat în anul 2016. Atunci, printr-un apel telefonic anonim, polițiștii din localitatea unde trăiește bărbatul au fost anunțați că în gospodăria acestuia mai multe bovine ar fi decedat.

Oamenii legii au verificat cele două grajduri pe care bărbatul le deținea. Într-unul dintre ele au descoperit două cadavre de bovine și un animal în viață. În cel de-al doilea grajd au descoperit doi boi dintre care unul nu se putea ridica de pe pământ.

Un medic veterinar a încercat să salveze bovina care nu se putea ține pe picioare și timp de 7 zile i-a administrat tratamente medicamentoase, dar animalul nu a răspuns la tratament și a murit.

H.I. cu ocazia audierii în calitatea de suspect a declarat că nu cunoaște din ce cauză au decedat animalele, nu le-a văzut să fie bolnave, dar într-o dimineață le-a găsit moarte în grajd. Acesta nu a anunțat autoritățile sanitar veterinare de cele întâmplate și susține că el le-a administrat furaje de două ori pe zi, dar afară din grajduri nu le-a scos de circa doi ani, este stipulat în decizia magistraților. 

Când a fost trimis în judecată, la doi ani de la producerea faptelor, în 2019 bărbatul și-a recunoscut în toatalitate faptele de care este învinut și a a solicitat ca judecată să aibă loc doar în baza probelor administrate în cursul urmăririi penale, cerere care a fost admisă.

„Din procesul verbal încheiat la data de 06 septembrie 2016 de reprezentanții DSV Alaba, rezultă faptul că starea de întreținere a bovinelor găsite în viață era proastă iar condițiile de igienă din ambele grajduri dezastruoasă, curățarea fecalelor ne mai fiind făcută de mult timp”, se arată în motivarea magistraților. 

În timpul procesului s-a demosntrat faptul că bărbatul nu a asigurat pentru cele trei animale hrană, apă și nu le-a scos din grajd, acestea fiind și legate, iar toate aceste elemente au dus la decesul animalelor.

”În drept, fapta inculpatului H. I. , constând în uciderea celor trei bovine fără drept respectiv lipsindu-le de hrană, apă, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire corespunzătoare, asistență medicală, (…)”, se mai arată în motivarea instanței de fond.

Pentru faptele sale magistrații din Câmpeni l-au condamnat pe bărbat la amenda penală în valoare de 1.000 de lei și plata a 400 de lei cheltuieli de juedcată. Decizia a fost luată în data de 19 septembrie 2019 și poate fi contestată de bărbat în termen de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax