Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba a murit în spital după ce a fost bătut cu sălbăticie de un tânăr. Vinovatul, trimis în judecată de procurori

Publicat

Un tânăr în vârstă de 19 ani din Alba a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de lovituri cauzatoare de moarte.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba pe data de 24 august 2023.Tânărul, pe nume B.Z. Alexandru, este acuzat că a bătut cu bestialitate un bărbat în vârstă de 57 de ani, în localitatea Noșlac, pe 30 martie 2023.

În timpul incidentului, el l-a bătut pe bărbatul mai în vârstă, provocându-i leziuni severe. Victima a căzut inconștient pe asfalt și a fost lăsată în această stare de către agresor și cei care-l însoțeau.

Victima a fost transportată la spital și a rămas internată timp de aproximativ două luni, dar din cauza gravității rănilor, a decedat pe 26 mai 2023.

Inițial, tânărul a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală, dar ulterior încadrarea juridică a faptei a fost schimbată în lovituri cauzatoare de moarte, cazul fiind preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

La data de 18 iulie 2023, instanța a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru tânărul acuzat. Dosarul continuă în fața magistraților Tribunalului Alba.

La solicitarea reporterilor alba24.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au detaliat faptele pentru care tânărul va fi tras la răspundere.

Bătut în fața casei până a căzut la pământ

Potrivit procurorilor, ”în seara zilei de 30.03.2023, în timp ce se afla cu mai multe persoane în locul denumit „Dealul Vânătorilor” din satul Noşlac, jud. Alba, inculpatul a determinat victima, un bărbat în vârstă de 57 de ani, să iasă afară din locuinţa sa, în stradă, unde inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele şi pumnii în zona feţei, urmare cărora, victima a căzut lovindu-se cu capul de asfalt şi a rămas inconştientă, fiind abandonată în această stare de către inculpat şi persoanele care-l însoţeau.

A murit în la spital

Victima a suferit grave traumatisme craniene care i-au pus viaţa în pericol, pentru vindecarea cărora s-au anticipat iniţial ca necesare 75-80 de zile de îngrijire medicală, traumatisme care ulterior s-au complicat în evoluţie şi au condus la decesul victimei, la data de 26.05.2023, în timp ce era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Iniţial, în cauză s-au efectuat acte de urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală, inculpatul fiind arestat preventiv de către Judecătoria Aiud, la data de 01.04.2023, pentru 30 de zile, iar la data de 27.04.2023, aceeaşi instanţă a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, măsură care ulterior a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Făptașul se află sub control judiciar

La data de 26.06.2023, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din infracţiunea de vătămare corporală în infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, cauza fiind declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

La data de 18.07.2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe durata de 60 de zile”, au transmis reprezenții Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax