Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba a primit 9 luni de închisoare pentru că a amenințat cu moartea doi polițiști

Publicat

inchisoare

Un bărbat din Galda de Jos a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru că a amenințat cu moartea doi ofițeri de poliție care au intervenit să aplaneze un scandal pornit între el și iubita acestuia. 

Mai mult, inculpatul este recidivist, find condamnat în trecut la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru că a bătut un alt bărbat. Din acest motiv, pe lângă cele 9 luni de închisoare pentru ultraj, acesta va executa și un rest de 216 zile de închisoare din pedeapsa precedentă. 

Doi polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, O.R.T, alături de colega E.M.H, în data de 25 august 2018, ”în jurul orei 12.24, au primit un apel prin SNUAU 112, pentru a se deplasa la domiciliul inculpatului Sibian Loredan Paul în vederea aplanării unui conflict pe care inculpatul l-a avut cu concubina sa”, se arată în rechizitoriul întocmit de către procurori. 

Apelul venit prin numărul de urgență era din partea mamei concubinei, din care reieșea că Paul Sibian a luat-o cu forța pe tânără și pe cei doi copii din casa mamei și i-a adus la domiciliul său din Galda de Jos. 

Cei doi polițiști au ajuns în fața imobiului și le-au cerut bărbatului, iubitei acestuia și celor doi minori să iasă în stradă.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul era băut și mai devreme de apariția celor doi polițiști o lovise pe femeie cu piciorul. Dar femeia nu a vrut să depună vreo plângere pentru loviri. 

Polițiștii i-au cerut femeii alături de cei doi copii să urce în mașina de poliție, atunci Paul a devenit violent. 

Bărbatul ”s-a repezit la portiera mașinii, a deschis ușa și a încercat să o scoată din mașină pe concubina sa.

În acel moment polițistul O.R.T, i-a cerut inculpatului să se calmeze, dar acesta a devenit și mai nervos, a strâns pumnul, spunând că nu îi este frică de poliție, că a mai făcut pușcărie.

Agentul de poliție s-a retras în spate și a scos un spray lacrimogen, pe care îl avea în dotare, pentru a-l folosi în eventualitatea unui atac.

În acel moment, inculpatul l-a înjurat pe agentul O.R.T. și l-a amenințat că o să-l lovească. Imediat, Loredan a rupt un par aflat pe marginea drumului, s-a îndreptat spre cei doi polițiști, amenințându-i că îi omoară.

Văzând că situația degenerează, polițiștii au scos pistoalele din dotare și l-au somat pe inculpat să se oprească.

Totodată, cei doi au cerut sprijin la Poliția Municipiului Alba Iulia, contactându-l telefonic contactând pe dispecerul de serviciu. 

În cele din urmă, polițiștii au fost salvați de intervenția rudelor inculpatului, care în permanență i-au solicitat acestuia să se calmeze, acestea luându-l și ducându-l în curtea locuinței, iar în timp ce era condus spre locuință, inculpatul a continuat să-l amenințe pe O.R.T  spunând că îl va bate și îi va arăta cine este el”, se arată în decizia Judecătoriei Alba Iulia. 

Pentru faptele sale, în data de 26 martie 2019, bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru ultraj și deranjarea liniștii publice, alături de cele 216 zile de închisoare dintr-o condamnare mai veche. 

Deoarece sentința nu a fost definitivă, bărbatul a făcut apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost înregistrat în data de 25 aprilie, instanța care va da și soluția definitivă în acest caz. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax