Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba, angajat al SRI, condamnat pentru violență în familie, la Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat


Publicat

pixabay free

Un bărbat născut în Alba Iulia, cadru militar, subofițer operativ al Unității Militare 0198 (unitate ce aparține de SRI), a fost condamnat la închisoare cu amânare de magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca, pentru violență în familie. Mai exact bărbatul și-a agresat de două ori soția. 

Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat s-au petrecut la sfârșitul anului 2019 și în primele luni ale anului 2020. O primă decizie în instanță a fost dată de magistrații militari în data de 14 iunie 2021, dar în urma deciziei, atât bărbatul cât și partea civilă din dosar (soția acestuia) au făcut apel.

În urma deciziei din 14 iunie, motivarea Tribunalului Militar Cluj Napoca a fost făcută publică, iar în ea sunt detaliate faptele petrecute.

Ce s-a întâmplat

Potrivit martorilor care au fost audiați în timpul procesului, situația între cei doi era tensionată, existând certuri în care cei doi ăși adresau cuvinte jignitoare. Certurile ar fi fost legate de un apartament cumpărat de bărbat înainte de căsătorie, dar și de modul în care banii primiți la nuntă sunt cheltuiți, se precizează în motivarea instanței.

”Pe fondul acestor stări conflictuale, în seara zilei de 20.09.2019, în jurul orelor 20, în timp ce părțile se află la domiciliul comun situat în Cluj-Napoca, au avut loc din nou discuții contradictorii între inculpatul plt.maj și persoana vătămată  care au degenerat într-un scandal. În acest context, minora (n.r. copilul familiei) a început să plângă, fiind luată în brațe de mama ei, după care cei doi soți au continuat să se certe.

Deoarece persoana vătămată a intenționat să plece din imobil, împreună cu minora, aceasta din urmă fiind îmbrăcată cu hainele de casă, inculpatul plt.maj. a încercat să o oprească și a bruscat-o pe persoana vătămată, strângând-o puternic de brațe, după care a împins-o, aceasta căzând iar în cădere s-a lovit la piciorul stâng, de colțul patului”, se arată în motivarea instanței.

Femeia și-a scos un certificat medico legal ”prin care s-a constatat că leziunile traumatice s-au putut produce prin comprimare cu mâna și lovire cu și de corpuri dure, necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale și pot data din 20.09.2019. Leziunile suferite de persoana vătămată au fost localizate, atât pe ambele brațe cât și pe coapsa stângă”, s-a mai arătat în documentul citat.

Mai mult de atât, ”relația tensionată dintre inculpatul plt. maj. și persoana vătămată a continuat și în perioada următoare, astfel că, în seara zilei de 08.02.2020, în jurul orelor 23.30, inculpatul și persoana vătămată s-au certat din nou, în timp ce se aflau la domiciliul conjugal, în prezența fiicei lor minore  în vârstă de un an și 9 luni la acel moment.

Cearta a degenerat, inculpatul și persoana vătămată țipând unul la altul, iar minora a început să plângă, împrejurare în care persoana vătămată, având fetița în brațe, și-a manifestat intenția de apleca la sora ei care locuiește în cartierul G. din mun. Cluj-Napoca.

Pentru a o împiedica pe persoana vătămată să plece din apartament, inculpatul plt. maj. a prins-o de mâini, strângând-o puternic, context în care aceasta a reușit să lovească ușa apartamentului cu piciorul, (aceasta fiind închisă) pentru a fi auzită de vecini, și sperând ca aceștia să intervină, ceea ce s-a și întâmplat”, se mai arată în motivarea Tribunalului Militar Cluj Napoca.

Un vecin care a fost martor al scandalului a sunat la 112 și a intervenit un echipaj de poliție pentru aplanarea conflictului.

În cele din urma femeia a depus o plangere la poliție și a obținut un ordin de protecție provizoriu pe cinci zile.

Decizia magistraților

Pentru faptele sale bărbatul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare pentru săvârșirii infracțiunii de violență în familie în formă continuată. De asemenea a mai fost obligat la plata a 1000 de euro cu titlul de daune morale către soția sa.

Decizia Tribunalului Militar Cluj Napoca, din 14 iunie a fost atacată prin apel iar în data de 2 iulie 2021 a fost înregistrat pe rolul Curții Militare de Apel București.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum a luat ființă prima plantație de lavandă la Șpring, la marginea unui teren plin de gunoaie. Povestea, relatată de primar

Publicat

La Șpring a luat ființă prima plantație de lavandă, la marginea unui teren altădată plin de gunoaie. 

Povestea este spusă pe contul ei de Facebook, de primarul comunei, Iulia Stănilă.

”Acum câteva luni m-a sunat prietena mea și mi-a spus că vrea să investească în satul ei natal, Vingard, din dragoste pentru fetița ei, natură și flori.

Lângă terenul unde voia să facă investiția erau depozitate gunoaie, am rezolvat problema, ea a investit bani, timp, energie și așa a luat naștere prima cultură de lavandă din comuna Șpring.

Astfel, o tânără cu viziune a reușit să lase în urmă flori…

Cei care doriți în casă miros delicat de lavandă puteți apela cu încredere la Viorica Cristina Ciuca-Jinar – #LuliLavander

Sunt sigură că munca ei va avea cele mai frumoase rezultate!” a scris pe contul ei de Facebook, cea mai tânără șefă a unei administrații din Alba, Iulia Stănilă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pilotul unei aeronave TAROM a leșinat, pe aeroportul Otopeni. Pasagerii, în siguranță

Publicat

tarom wikipedia

Pilotul unei aeronave Tarom, de pe ruta Amsterdam-București, a leșinat pe Aeroportul Otopeni, fiind ajutat de către echipajul medical.

Cursa aeriană a sosit în siguranță pe Aeroportul Otopeni, la ora 15.30, toți pasagerii fiind debarcați fără probleme, au declarat surse din cadrul aeroportului, pentru G4Media.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Autostrada Sebeș-Turda. Ministrul Drulă: Se toarnă ultimul strat de asfalt pe lotul 2, finalizat în procent de 90%

Publicat

Se așterne ultimul strat de asfalt pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș -Turda, iar stadiul lucrărilor ajunge la 90%, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook. 

”Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România.

Pe cei 24,2 km ai tronsonului – de la Pârâul Iovului la Aiud – a început turnarea covorului final de asfalt” a scris acesta.

În prezent se mai lucrează la montarea de parapete, la spațiile de servicii, la sistemul de scurgere a apelor, iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuș se execută ultimele umpluturi.

”Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda” a dat asigurari Drulă.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

România, printre țările UE cu cea mai mare creștere a comerțului cu amănuntul. Ce s-a cumpărat cel mai mult

Publicat

cumparaturi

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în iunie cu 5,3%, comparativ cu perioada similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 5%, arată datele publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 11,5% în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020, cele de produse non-alimentare au urcat cu 7,1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un avans de 1,7%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iunie, comparativ cu perioada similară din 2020, s-a înregistrat în Bulgaria (22,7%), Lituania (15,3%), Slovenia (12,8%), Estonia (12,2%) şi România (12,1%), singura scădere fiind în Luxemburg (minus 3,2%).

În iunie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a urcat cu 1,5% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană. În mai, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 4,1% în zona euro şi cu 4,2% în UE.

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 3,6% iunie, comparativ cu luna precedentă, cele de produse non-alimentare au urcat cu 2,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,1%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în iunie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Irlanda (9,4%), Germania şi Letonia (ambele cu 4,2%) şi Lituania (2%), iar cel mai semnificativ declin în Malta (minus 3%), Austria (minus 2,7%) şi Croaţia (minus 2,6%).

România a raportat o scădere de 0,1% în iunie, comparativ cu luna precedentă, după un avans de 1,3% în mai.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau în zona euro la o creştere de 1,7% a volumului comerţului cu amănuntul în iunie, comparativ cu luna precedentă, şi la un avans anual de 4,5%. Iunie a fost a doua lună de creştere consecutivă a volumului comerţului cu amănuntul, deşi avansul a fost mai redus decât în mai, când consumatorii au revenit în magazine, în urma atenuării restricţiilor introduse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Achiziţiile online de de alimente, băuturi şi tutun, care au fost solide în timpul pandemiei, au scăzut în iunie, comparativ cu luna precedentă.

În România, datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 3,2% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,5%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 12,1% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,6%), vânzările de produse nealimentare (+14,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%).

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate