Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care a tăiat doi copaci din pădurea ce aparține soției, a fost cercetat de procurori. Cum s-a terminat cazul

Publicat

Un bărbat din Alba a fost cercetat timp de câteva luni bune pentru că a tăiat doi copaci din pădurea care aparține soției sale. 

După ce i-a tăiat a fost oprit de poliție iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal, care a fost închis recent de magistrați. 

Mai exact fapte s-au petrecut în luna septembrie a anului 2022, iar în martie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea procurorilor de confirmare renunțării la urmărirea penală.

În linii mari dosarul a fost închis deoarece prejudiciul cauzat a fost prea mic și bărbatul nu știa că pădurea soției face parte din fondul forestier național.

”La data de 06.09.2022, suspectul a tăiat doi arbori nemarcaţi, de esenţă gorun şi jugastru, din pădurea proprietate personală a soţiei sale, situată în UP II Ciuguzel, ua 29, de pe raza comunei Lopadea Nouă.

Suspectul a fost surprins de organele de poliţie în aceeaşi zi, în jurul orei 17.30, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Băgău, cu tractorul marca UTB 445 cu care transporta o,411 mc material lemnos.

Ocolul Silvic Aiud a comunicat faptul că volumul tăiat ilegal este de 1.476 mc, iar valoarea acestuia este de 288,05 lei cu TVA; valoarea prejudiciului cauzat prin tăierea ilegală a arborilor este de 1029,55 lei, din care valoarea funcţiilor nerealizate ale pădurii este de 343,18 lei;

Ocolul Silvic Aiud nu se constituie parte civilă în cauză. Fiind audiat în calitate de suspect, numitul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că a tăiat lemnele din pădurea proprietate personală, despre care nu ştia că face parte din fondul forestier naţional şi, de asemenea, nu cunoştea că lemnele trebuiau să fie marcate de organele silvice”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, în data de 21 martie 2023, dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Abureală

    miercuri, 12.04.2023 at 09:09

    Dar sutele de camioane supraîncărcate cu busteni din ce păduri provin ? De ce nu sunt controlate ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax