Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care a tăiat un copac pentru a face focul în casa în care crește trei copii, anchetat de autorități pentru furt

Publicat

Un tată a trei copii minori a fost cercetat timp de aproape un an de anchetatorii din Blaj, după ce a tăiat un copac. În fața polițiștilor a spus că a tăiat copacul pentru a încălzi casa în care își crește cei trei copii. 

După un an și jumătate de la comiterea faptei, magistrații Judecătoriei Blaj au dat o decizie în cazul bărbatului care a tăiat un copac.

Fapta a avut loc în data de 26 aprilie 2022. Atunci bărbatul ”a tăiat fără drept de pe picior și a sustras, un arbore de esență gorun, cu diametrul la cioată de 39 cm, din pădurea situată pe raza localității Veseuș, UP I Jidvei, u.a. 35A, inclusă în fondul forestier național, aflată în proprietatea primăriei Jidvei și în administrarea Ocolului Silvic Aiud Suspectul a secționat arborele în mai multe bucăți, pe care le-a transportat cu un atelaj hipo la locuința sa din Veseuș”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Bărbatul nu a apucat să facă focul că la ușa sa au apărut polițiștii care l-au luat la înterbări pe bărbat.

Acesta a recunoscut fapta, a regretat-o și a că spus are” în întreținere 3 copii minori și avea nevoie de lemne pentru încălzirea locuinței. În cursul urmăririi penale a achitat în întregime valoarea prejudiciului cu care Ocolul Silvic Aiud s-a constituit parte civilă (947.59 lei) și a depus la dosar chitanța doveditoare”, au mai notat magistrații.

La un an de la începerea urmării penale (24 octombrie 2022) în data de 10 octombrie 2023, magistrații au decis să închidă dosarul penal pentru furt de arbori.

Motivul principal a fost că bărbatul a achitat copacul tăiat și că a fost o faptă minoră.

Decizia magistraților a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Aly

    duminică, 15.10.2023 at 01:19

    Nu am auzit pina acum nimic despre vreun dosar penal pentru furt pe numele celor de la Kronaspan care pina acum au drefrisat ilegal mai mult de jumatate de judet si inprejurimi Probabil find mana in mana cu ei

  2. Gașca

    duminică, 15.10.2023 at 09:36

    Boactării vor fi premiați. Dacă opreau vreun camion, erau demiși!

  3. Maria

    duminică, 15.10.2023 at 20:20

    Rușine să le fie, la cei care fură camioane și vagoane întregi nu îi mai judecă nimeni!
    Escroci de prima clasă!

  4. Ion

    miercuri, 18.10.2023 at 08:10

    DA , dacă tăia sa vândă este corecta acuzația și era vinovat , dar motivul find unul existențial,( cu motivație sociala ) nu se putea încadra la furt. Asta este calitatea actului de justiție din România care nu mai are nici un fel de umanitate și aplecare spre societate ci vor decât ….bani! Asta este calitatea unuia care prezintă limite de analiza și înțelegere. Îmi este greață!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax