Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Un bărbat din Alba care a vrut să își facă un card Revolut a fost întrebat dacă a făcut parte din PSD. Poziția companiei

Publicat


revolut

Una dintre cele mai utilizate aplicații financiare, Revolut, întreabă anumite persoane care doresc să își facă un cont dacă sunt membri PSD, sau dacă fac parte din administrația locală sau din structurile Guvernului.

Un bărbat din Alba, Mihai L., a primit pe telefon, în momentul în care a vrut să se înscrie în aplicație, o întrebare în care era rugat să răspundă dacă a fost membru a comitetului executiv PSD.

Jurnaliștii de la libertatea.ro i-au contactat pe reprezentanții companiei, care au recunoscut existența întrebărilor în aplicație.

Aceștia au declarat că întrebările respective fac parte dintr-o măsură anticorupție și antifraudă, cerută de o reglementare bancară.

revolut

Pus în situația de a spune dacă a fost sau nu membru PSD, bărbatul din Alba nu a răspuns, chiar dacă într-un alt mesaj a fost informat că, dacă nu va oferi informațiile necesare într-un termen de șapte zile, accesul la contul său de Revolut va fi suspendat.

Drept urmare, peste șapte zile, deoarece nu a răspuns la întrebarea pusă, i-a fost suspendat accesul pe aplicația Revolut.

„Utilizatorii trebuie să își dovedească și să își verifice identitatea pentru a putea utiliza un cont Revolut. Această politică este în concordanță cu o reglementare bancară cunoscută drept <Know Your Customer> (KYC – “cunoașterea clientelei”) și face parte din procesul prin care o companie verifică identitatea clienților săi. Este o simplă măsură anti-corupție și anti-fraudă”, arată reprezentanții companiei, într-un răspuns pentru libertatea.ro.

revolut 2

Revolut susține însă că verificările împotriva spălării banilor se aplică pentru persoanele apropiate de orice partid.

”Indiferent de afilierea politică, persoanele expuse politic trebuie să treacă prin verificări suplimentare, atât în cadrul Revolut, cât și în cazul în care au conturi la bănci tradiționale. Întrebările adresate sunt pentru a confirma afilierea politică identificată automat în procesul de cunoaștere a clienților”, au mai declarat reprezentanții companiei.

Întrebați de ce aplicația întreabă special despre PSD, reprezentanții Revolut au transmis:

”Verificările suplimentare pentru persoanele expuse politic se aplică indiferent de partid, Revolut nu consideră sub nici o formă faptul că afilierea la un anumit partid politic înseamnă o probabilitate mai mare de implicare în activități ilegale. Reglementările împotriva spălării banilor sunt mult mai severe pentru persoanele expuse politic pentru că riscul de spălare de bani este crescut, conform reglementărilor internaționale.

Revolut nu discriminează în funcție de afilierea politică, iar persoanele expuse politic pot folosi Revolut atât timp cât sursa fondurilor este legitimă, iar banii sunt cheltuiți în mod legitim”, au mai spus reprezentanții companiei pentru libertatea.ro.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Angajări la stat, în Alba. POSTURI la Avocatul Poporului, Salvamont, primării, școli și mai multe instituții publice din județ

Publicat

locuri de munca

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Instituţia Avocatul Poporului – Centrul Zonal Alba – șofer la Domeniul privind prevenirea […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate