Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Un bărbat din Alba care a vrut să își facă un card Revolut a fost întrebat dacă a făcut parte din PSD. Poziția companiei

Publicat


revolut

Una dintre cele mai utilizate aplicații financiare, Revolut, întreabă anumite persoane care doresc să își facă un cont dacă sunt membri PSD, sau dacă fac parte din administrația locală sau din structurile Guvernului.

Un bărbat din Alba, Mihai L., a primit pe telefon, în momentul în care a vrut să se înscrie în aplicație, o întrebare în care era rugat să răspundă dacă a fost membru a comitetului executiv PSD.

Jurnaliștii de la libertatea.ro i-au contactat pe reprezentanții companiei, care au recunoscut existența întrebărilor în aplicație.

Aceștia au declarat că întrebările respective fac parte dintr-o măsură anticorupție și antifraudă, cerută de o reglementare bancară.

revolut

Pus în situația de a spune dacă a fost sau nu membru PSD, bărbatul din Alba nu a răspuns, chiar dacă într-un alt mesaj a fost informat că, dacă nu va oferi informațiile necesare într-un termen de șapte zile, accesul la contul său de Revolut va fi suspendat.

Drept urmare, peste șapte zile, deoarece nu a răspuns la întrebarea pusă, i-a fost suspendat accesul pe aplicația Revolut.

„Utilizatorii trebuie să își dovedească și să își verifice identitatea pentru a putea utiliza un cont Revolut. Această politică este în concordanță cu o reglementare bancară cunoscută drept <Know Your Customer> (KYC – “cunoașterea clientelei”) și face parte din procesul prin care o companie verifică identitatea clienților săi. Este o simplă măsură anti-corupție și anti-fraudă”, arată reprezentanții companiei, într-un răspuns pentru libertatea.ro.

revolut 2

Revolut susține însă că verificările împotriva spălării banilor se aplică pentru persoanele apropiate de orice partid.

”Indiferent de afilierea politică, persoanele expuse politic trebuie să treacă prin verificări suplimentare, atât în cadrul Revolut, cât și în cazul în care au conturi la bănci tradiționale. Întrebările adresate sunt pentru a confirma afilierea politică identificată automat în procesul de cunoaștere a clienților”, au mai declarat reprezentanții companiei.

Întrebați de ce aplicația întreabă special despre PSD, reprezentanții Revolut au transmis:

”Verificările suplimentare pentru persoanele expuse politic se aplică indiferent de partid, Revolut nu consideră sub nici o formă faptul că afilierea la un anumit partid politic înseamnă o probabilitate mai mare de implicare în activități ilegale. Reglementările împotriva spălării banilor sunt mult mai severe pentru persoanele expuse politic pentru că riscul de spălare de bani este crescut, conform reglementărilor internaționale.

Revolut nu discriminează în funcție de afilierea politică, iar persoanele expuse politic pot folosi Revolut atât timp cât sursa fondurilor este legitimă, iar banii sunt cheltuiți în mod legitim”, au mai spus reprezentanții companiei pentru libertatea.ro.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Descindere în forță a mascaților de la BCCO Alba, pentru destructurarea unui grup care se ocupa cu proxenetismul

Publicat

bcco proxenetism

În urma celor trei percheziții desfășurate, miercuri 22 ianuarie, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia la persoane bănuite de proxenetism au fost ridicate telefoane, cartele telefonice și documente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Trei persoane au fost conduse la poliție și au fost reținute. […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Colliers: Sebeş-Alba Iulia, CEA MAI BUNĂ ZONĂ pentru companiile care îşi caută al doilea centru de distribuţie în România

Publicat

n

Romania va atinge pragul de 5 milioane de metri pătrați de spaţii logistice şi industriale moderne în 2020. Judeţul Alba, în special oraşele Alba Iulia şi Sebeş, continuă să fie în 2020 cea mai bună variantă pentru companiile care vor să îşi extindă capacităţile logistice din România, apreciază specialiştii com­pa­niei de consultanţă imobiliară Colliers. „Zona […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOCURI de ARMĂ în miez de noapte, la Câmpeni. Un bărbat a fost ÎMPUȘCAT de polițiști, după o urmărire ca în filme

Publicat

politie noaptea

Un șofer din Câmpeni a fost împușcat de un polițist, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, a devenit agresiv și a încercat să scape. Bărbatul a ajuns la spital, rănit la gamba piciorului stâng. Potrivit IPJ Alba, la data de 23 ianuarie 2020, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, modernizat în 2020. Lucrările vor fi plătite din bugetul CJ Alba

Publicat

Drumul Județean 107 V, Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, va fi modernizat în 2020. Potrivit reprezentanților Consiliul Judeţean Alba, lungimea tronsonului reabilitat în acest an este de de 11,5 kilometri. ”Din totalul de 14,5 kilometri cât măsoară acest drum, 3 kilometri au fost modernizaţi anul trecut. Astfel, la finalizarea lucrărilor, se va putea circula în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate