Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care își teroriza familia, a sunat la poliție și a cerut să fie arestat. Pentru ce infracțiune a fost condamnat

politie noaptea

Publicat

Un bărbat din comuna Săsciori a fost condamnat recent, de magistrații Judecătoriei Sebeș, după ce nu a respectat un ordin de protecție, impus de autorități. 

Mai exact bărbatului îi era interzis să se apropie de casa părinților săi, după ce se comportase violent față de aceștia. Deși cunoștea acest lucru, bărbatul s-a dus în fața casei și a început să facă scandal. 

În data de 15 februarie 2023, judecătorii din Sebeș au dat o primă decizie în acest caz. Motivarea instanței a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În motivare stă scris faptul că polițiștii din Săsciori au fost sunați de către bărbat care verbal le-a spus că vrea să meargă în arest, altfel ”va fi mult mai rău”.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 02.02.2022, în jurul orei 17:00, persoana vătămată a sesizat telefonic organele de poliție, cu privire la faptul că fiul său este în fața imobilului în care domiciliază și face scandal, deși are un ordin de protecție emis de către Judecătoria Sebeș.

Polițiștii l-au contactat telefonic pe inculpat, care se exprima greu, din cauza consumului de băuturi alcoolice și căruia i-au spus să se îndepărteze de imobilul în care domiciliază mama sa și să respecte măsurile dispuse prin ordinul de protecție.

După aproximativ 10 minute, au fost contactați telefonic de către bărbatcare le-a solicitat să se deplaseze în localitatea Săsciori, la un local”, în caz contrar acesta urma să se deplaseze la domiciliul mamei sale și să intre peste ea în casă.

Organele de poliție s-au deplasat la localul respectiv, unde l-au identificat la aproximativ 200 de metri de locuința mamei sale pe inculpat care se afla sub influența băuturilor alcoolice și care le-a declarat verbal organelor de poliție că vrea să meargă în arest, în caz contrar va fi mai rău”, se arată în motivarea instanței.

Audiat în calitate de inculpat , acesta a recunoscut că nu a respectat ordinul de protecție, declarând că în data de 02.02.2022, în jurul orei 17.00, s-a deplasat la domiciliul său din sat Săsciori, pentru a-și lua o parte din uneltele pe care le folosește la zidărie și care erau depozitate într-o magazie și e posibil să se fi manifestat mai agresiv verbal, întrucât se afla sub influența băuturilor alcoolice”, se mai arată în documentul citat.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, plata cheltuielilor de judecată și 4500 de lei daune morale. Momentan sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate