Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat din Alba care nu a dat pensia alimentară copiilor, trimis în judecată pentru abandon de familie. Ce sumă are de plată

Publicat

Un  bărbat din Alba care potrivit anchetatorilor din rea-voință nu a achitat pensia alimentară pentru ce doi copii pe care îi are dintr-o căsătorie, va ajunge în instanță. 

Mai exact, bărbatul va fi judecat pentru abandon de familie după ce timp de șase ani nu a plătit pensia alimentară, deși instanța de judecată l-a obligat să o facă.

Era vorba de suma de 241 de lei lunar, pentru fiecare copil, adică 482 de lei lunar.

Din cauza faptului că nu a plătit, bărbatul a fost anchetat, iar în data de 17 octombrie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au decis începerea judecatății.

Potrivit motivării instanței, în fapt că ”în perioada septembrie 2017 – mai 2023, inculpatul în calitate de tată al minorilor nu a achitat, cu rea-credinţă, pensia lunară de întreținere cuvenită celor doi minori, în cuantum de 241,6 lei pentru fiecare minor.

Singura sumă de bani plătită de inculpat în această perioadă fiind de 3000 lei din cursul anului 2019, cu toate că avea posibilitatea de a plăti întreaga sumă, întrucât deţinea resursele necesare şi era apt de muncă, cumulând astfel un rest de plată în cuantum de 27.326,36 lei”, se arată în documentul citat.

Drept urmare, acesta va fi judecat pentru abandon de familie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax