Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care s-a uitat cum câinii săi omoară un cățel, trimis în judecată. Stăpânul animalului ucis cer daune

Publicat

Un bărbat din Alba care s-a uitat cum câinii săi omoară un cățel a fost trimis în judecată. Este vorba despre un bărbat din Ocna Mureș, Francisc G.S., stăpânul a doi câini de talie mare, din rasa Malinois.

Acesta are mai multe dosare penale pe rolul instanțelor din Alba, pentru diverse fapte. Cel mai recent dosar în care a fost trimis în judecată este din data de 6 septembrie 2024. 

Acesta va fi judecat pentru infracţiunea de uciderea a animalelor cu intenție fără drept.

Fapta pentru care Francisc va fi judecat s-a petrecut la sfârșitul anului 2021, pe o stradă din Ocna Mureș. Mai exact cu două zile înainte de Crăciun, pe 23 decembrie, în jurul orei 19.30.

Atunci un bărbat își plimba cățelul de mici dimensiuni, un câine de rasă mică, Schnauzer Standard. La un moment dat cei doi câini din rasa Malinois, care erau pe domeniul public fără lesă, și fără botniță, au atacat cățelul.

Câinii l-au mușcat pe cățel, iar rănile au fost atât de puternice, încât animalul nu a mai putut fi salvat. Mai mult de atât, magistrații au notat că Francisc nu a intervenit când câinii săi au atacat cățelul.

Cei doi câini, ”l-au mușcat, cauzându-i acestuia leziuni incompatibile cu viața, motiv pentru care s-a procedat la eutanasierea acestuia, iar în timpul desfășurării faptelor inculpatul nu a încercat să intervină sau să oprească în vreun fel acest atac”, au notat magistrații.

Bărbatul care a fost nevoit să își eutanasieze cățelul cere daune morale de 5000 de euro, pentru suferința produsă.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară și se va judeca pe rolul Judecătoriei Aiud. Momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată.

sursă foto: arhiva personală alba24.ro, rol ilustrativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate