Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba căutat de polițiști a încercat să fugă în Ungaria, la o fermă de gâște. Unde s-a ascuns timp de trei luni

Publicat

Un bărbat din Alba care era cercetat sub control judiciar pentru furtul unei mașini și conducere sub influența alcoolului și fără permis a ajuns în arest preventiv. 

Motivul pentru care bărbatul a ajuns în arest preventiv este acela că, la scurt timp după ce a fost plasat sub control judiciar, a dispărut de la domiciliu. 

Timp de mai bine de două luni nu a fost de găsit, iar din acest motiv magistrații au cerut ca măsura de control judiciar să fie înlocuită în lipsă, cu cea a arestului preventiv.

Bărbatul a fost descoperit în vamă, la Timișoara, când încerca să treacă granița către Ungaria, pentru a ajunge într-un oraș de lângă Budapesta.

În data de 10 octombrie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au dispus arestarea preventivă a bărbatului.

Motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul instanțelor.

Faptele pentru care bărbatul este cercetat și plasat sub control judiciar, s-au petrecut la data de 7 iulie 2023, ”în jurul orei 01:00, inculpatul a sustras din Ocna Mureș un autoturism și, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, s-a urcat la volanul autoturismului respectiv, pe care l-a condus pe drumurile publice, în speţă de pe strada Abator din Ocna Mureş și până pe strada Clujului din Teiuș, unde, în jurul orei 02.10 fost oprit de către organele de poliție”, se arată în motivarea instanței.

După faptă bărbatul a fost plasat în control judiciar și trebuia să se prezinte periodic la poliție pentru verificări și control, însă nu a mers.

Atunci polițiștii au început să îl caute, dar nu l-au găsit nici acasă, nici la fratele său în Ocna Mureș, iar vecinii spuneau că nu l-au mai văzut de aproape o lună la domiciliu.

Au trecut trei luni de când polițiștii nu l-au putut găsi pe bărbat, până în data de 10 octombrie 2023.

Acesta a fost oprit în Timișoara, la vamă, în timp ce voia să treaca granița spre Ungaria.

Bărbatul care era dat în urmărire la frontieră, a fost reținut și a ajuns în fața anchetatorilor.

A precizat că a fost plecat la muncă în Timişoara, iar în cursul zilei de 10.10.2023 a intenţionat să părăsească ţara pentru a se deplasa într-o locaţie aflată lângă Budapesta, la un prieten care are o fermă de gâşte.

Magistrații au hotărât să îl aresteze preventiv pe bărbat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată marți 10 octombrie 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax