Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat din Alba, înjunghiat în zona inimii de cel căruia i-a oferit o cafea la un bar. Motivul pentru care era să fie ucis

Publicat

A simțit o arsură în piept, a scăpat paharul din mână și a ieșit în fața barului – momentul în care un bărbat din Aiudul de Sus și-a dat seama că a fost înjunghiat cu un briceag, în zona inimii, de către un alt bărbat căruia i-a oferit o cafea.

Fapta care a șocat comunitatea din Aiudul de Sus s-a petrecut pe 2 aprilie 2020, dar magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pe făptaș abia opt luni mai târziu, pe 15 decembrie 2020. În urma pedepsei primite, inculpatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Ce s-a întâmplat

În seara de 2 aprilie, în jurul orei 21.00, Vasile A. se afla într-un bar din Aiudul de Sus, la o masă de lângă tejgheaua barului.

La un moment dat, în local a intrat și C.M., alături de încă trei prieteni. Cei patru s-au așezat la o masă, iar C.M a mers la bar pentru a comanda ceva de băut, se arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

La bar, bărbatul s-a întâlnit cu Vasile și i-a oferit o cafea, cafea pe care cel din urmă nu a refuzat-o.

În timp ce C.M. se întorcea la masă cu băutura, Vasile s-a ridicat de la masa la care stătea, a scos din buzunar un briceag cu lama de aproape 9 centimetri și i l-a înfipt celui care i-a oferit o cafea, fix în dreptul inimii.

Bărbatul a ieșit din bar cu rana din care curgea sânge și a așteptat salvarea.

Cel care l-a înjunghiat a stat și el în bar și a așteptat poliția.

Din fericire, înjunghierea, chiar dacă a fost în dreptul inimii, nu i-a pus viața în primejdie bărbatului.

În timpul audierii, Vasile a declarat că motivul pentru care l-a înjunghiat pe bărbat, din senin, a fost acela că era băut și posibil îi era teamă să nu îi fie furați banii pe care îi avea asupra sa.

L-a înjunghiat fără motiv

În cursul urmării penale, ”bărbatul a susținut că a aplicat victimei lovitura cu briceagul întrucât îi era teamă de persoana vătămată.

Susținerea inculpatului nu poate fi primită, argumentat de împrejurarea, pe de o parte că martorii audiați în cursul urmăririi penale și ulterior în cursul cercetării judecătorești au confirmat persoana vătămată nu a adoptat vreo atitudine de natură a stârni temerea inculpatului, iar pe de altă parte, inculpatul a fost cel care a generat o stare de temere în cadrul localului”, se arată în motivarea magistraților.

Bărbatul înjunghiat a declarat că a fost lovit un cuțit în piept fără un motiv anume. A simțit o arsură în piept, a scăpat paharul din mână și a ieșit în fața barului pentru a primi îngrijiri medicale.

Martorii au spus că inculpatul a lovit victima cu un briceag, pe care i l-a înfipt în piept, în zona inimii, fără ca persoana vătămată să-l fi provocat ori fără să fi avut vreun alt un motiv anume. Totodată, din declarațiile martorilor audiați reiese că fapta săvârșită de inculpat a produs panică în rândul persoanelor prezente, care au fugit afară din bar, de teamă.

Pedeapsa

Pentru fapta sa, bărbatul de 61 de ani, recidivist, a fost condamnat pentru tentativă de omor calificat și port ilegal de armă albă.

Judecătorii Tribunalului Alba l-au condamnat pe Vasile A. la 8 ani și 2 luni închisoare cu executare și aproape 5000 de lei, despăgubiri civile, pentru victima sa.

Bărbatul nu a fost de acord cu pedeapsa primită și a făcut apel. Procesul se află pe rolul instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia, iar o decizie definitivă va fi dată pe 10 februarie 2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax