Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba Iulia a chemat jandarmii să-l apere de o femeie, iar oamenii legii l-au amendat. Vezi de ce

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a sunat la 112 şi a solicitat ajutor, joi, pe motiv că o femeie intenţiona să-l bată. Jandarmii au intervenit şi l-au sancţionat cu amendă contravenţională.

Incidentul s-a petrecut la halda de zgură din incinta fostei uzine „Mecanica” din municipiul Alba Iulia. Cei doi căutau fier vechi, iar la un moment dat a izbucnit un conflict spontan. Motivul, după cum aveau să constate ulterior jandarmii, a fost intenţia bărbatului de a-şi însuşi o parte din metalul găsit de femeie. Identificat ca fiind Octavian M. (34 de ani), acestuia i-au fost explicate situaţiile în care este îndreptăţită apelarea numărului unic pentru semnalarea situaţilor de urgenţă, iar la final a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru prevenirea reapariţiei unor astfel de cazuri, jandarmii reamintesc că numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează atunci când este necesară intervenţia organelor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. De asemenea, atenţionează că, potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 – republicată – alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax