Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia a cumpărat o pereche de adidași postați pe Facebook, dar la livrare a avut parte de o surpriză neplăcută

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia a rămas pagubit după ce a cumpărat o pereche de adidași de la un vânzător de pe Facebook, dar când a deschis coletul nu a primit ceea ce a comandat. 

Deși a făcut o plângere la poliție, anchetatorii nu au putut stabili cine a fost vânzătorul care trimis coletul printr-o firmă de curierat. 

Prejudiciul a fost mic, însă astfel de cazuri sunt frecvente. La fel de frecvente sunt și dosarele penale închise în lipsă de probe.

În acest caz deoarece paguba a fost una destul de mică, iar polițștii nu au putut afla cine a trimis coletul, anchetatorii au cerut închiderea dosarului, iar judecătorii din Alba Iulia au admis cererea acestora.

Decizia a fost dată pe 23 mai 202, la aproape jumătate de an de la începerea dosarului penal.

Potrivit motivării instanței, probele administrate în cauză relevă că, ”în data de 13.11.2022, ca urmare a vizionării unui anunț pe rețeaua de socializare Facebook privind vânzarea de încălțăminte, persoana vătămată a comandat o pereche de adidași bleu cu alb, în valoare de 150 lei, mărimea 41, primind un mesaj text pentru a confirma comanda.

În continuare, în data de 15.11.2022, în jurul orei 10:00, persoana vătămată a primit prin intermediul societății de curierat Cargus un colet pentru care a achitat suma de 175 lei, dar după deschiderea pachetului a constatat că bunul livrat nu corespunde cu cel comandat, în colet fiind o pereche de adidași de damă, mărimea 39.

Având în vedere acest fapt, persoana vătămată a încercat să ia legătura telefonic cu vânzătorul, apelând atât numărul de telefon, cât și numărul de telefon, menționat pe avizul de la societatea Cargus, dar niciunul dintre numerele de telefon nu era funcțional.

Valoarea prejudiciului reclamat este de 175 lei, sumă cu care persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cauză.

Până în prezent au fost efectuate toate verificările, însă nu s-au putut obține date sau informații care să conducă la identificarea persoanei care a indus în eroare persoana vătămată”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că nu au putut afla cine a expediat coletul și că prejudiciul a fost unul redus, dosarul a fost închis. Mai exact magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea de confirmare a renunțării la urmărirea penală, în data de 23 mai 2023.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax