Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia va fi extrădat din Austria: Tribunalul Alba l-a condamnat pentru obținerea ilegală de subvenții europene

Publicat

Vasile Mihai Cut, în vârstă de 29 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare și va fi extrădat din Austria. Bărbatul locuiește în această țară din februarie 2023, ulterior primind condamnarea la închisoare.

Persoana respectivă a depus o cerere unică de plată la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Alba în cadrul campaniei din 2019, utilizând informații false, potrivit ziare.com.

El a pretins că deține 402 oi în ferma sa și a solicitat subvenții pentru 390 de oi, susținând că datele furnizate sunt veritabile, complete, corecte și valide.

Ca urmare a acestor acțiuni frauduloase, el a obținut ilegal fonduri în valoare de 8.735 de lei, provenind din bugetul de stat. În trecut, el a fost condamnat pentru infracțiuni rutiere în două dosare penale separate, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani și 4 luni de închisoare.

Individul a fost urmărit la nivel național și internațional, numele și fotografia sa fiind publicate pe site-ul Poliției Române. Recent, Tribunalul Alba a aprobat o cerere de extrădare depusă de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională-Biroul Naţional Sirene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Biroul Naţional Sirene a confirmat faptul că persoana în cauză are o adresă permanentă în Austria începând cu data de 01.02.2023. Instanța consideră că identificarea unei adrese permanente reprezintă „localizarea unei persoane pe teritoriul unui stat străin”. (…)

În acest caz, instanța constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 18 – 35, 63-65 din Legea nr. 302/2004 pentru a solicita extrădarea activă a condamnatului în scopul executării pedepsei”, a decis instanța prin hotărârea sa din 12 iunie 2023.

Procesul de extrădare este gestionat de Ministerul Justiției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax