Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba s-a îmbătat și a sunat de mai multe ori la 112. Ce s-a întâmplat după ce polițiștii au ajuns acasă la el

Publicat

Mai multe apeluri la 112 i-au adus unui bărbat din Alba, o amendă de 2000 de lei. Nemulțumit de sancțiunea primită, bărbatul în cauză a mers în instanță, unde a cerut anularea ei. 

Un proces s-a defășurat pe rolul Judecătoriei Blaj, iar în data de 27 martie 2024, o decizie a fost dată în acest sens. 

Motivul pentru care a fost amendat este acela că a apelat abuziv numărul de urgență. Beat fiind, bărbatul în cauză a pus mâna pe telefon și sunat în miez de noapte la 112.

În urma apelului un polițist a mers la fața locului, însă bărbatul nu a mai deschis ușa domiciliului. Momentul a fost înregistrat cu body-cam-ul polițistului.

Pentru ce a fost amendat bărbatul

Potrivit datelor din procesul verbal, bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în sumă de 2000 lei, constând în aceea că în data de 30.07.2023, în intervalul ora 01,18, a apelat serviciul de urgență 112 în mod abuziv, fără motiv întemeiat.

Din cuprinsul înregistrărilor rezultă cu evidență faptul că petentul se afla în stare de ebrietate, iar faptele sesizate nu s-au încadrat în noțiunea de apel de urgență.

De ce a sunat la 112

Faptele sesizate prin 112 ar fi avut legătură cu un teren pretins lucrat de altă persoană, care l-ar fi amenințat pe petent că îl dă în judecată. Din aceleași înregistrări, rezultă că petentul a apelat de mai multe ori numărul de urgență 112 în aceeași noapte.

Potrivit raportului agentului constatator, odată ce organele de poliție au ajuns la fața locului, petentul nu a deschis ușa de la intrarea în locuință, fapt confirmat de aceleași înregistrări video efectuate cu aparatul body-cam.

Ce decizie a dat instanța?

După ce cererea bărbatului a fost înregistrată la Judecătoria Blaj, dosarul a ajuns să fie judecat de magistrați. Aceștia au respins cererea și au considerat că bărbatul a fost sancționat pe drept, după ce a apelat în mod abuziv numărul 112.

Drept urmare, cererea acestuia a fost respinsă. Momentan decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax