Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba și fiul său au mers la poliție și au predat două plicuri cu droguri. Cazul atipic al unui traficant de canabis

Publicat

Un bărbat din Alba și fiul său au mers la poliție și au predat două plicuri cu droguri. Așa a început o investigație a procurorilor DIICOT Alba Iulia, care recent s-a concretizat cu o condamnare pentru trafic internațional de droguri. Deși magistrații au notat faptul că cel condamnat nu este un ”veritabil traficant de droguri”, acesta a primit o condamnare cu executare. 

Este un caz atipic, în care un bărbat de 53 de ani aducea canabis din Spania, pentru consum propriu, dar o parte o și vindea unui grup relativ mic de persoane. Chiar dacă acesta nu s-a încadrat în profilul unui traficant clasic, care vinde pentru a obține sume mari de bani, bărbatul a fost condamnat penal la detenție într-o închisoare.

Totul s-a întâmplat la Ocna Mureș și a început în data de 23 martie 2021. Atunci, în secția de poliție a intrat un bărbat alături de fiul său. Aceștia au predat poliției două pliculețe în care au spus că se află canabis.

Plicurile ar fi fost cumpărate de tânăr, de la un bărbat din Ocna Mureș la începutul lunii februarie din anul respectiv.

Atunci bărbatul de 53 de ani, care nu era în evidențele DIICOT a ajuns în atenția ancehtatorilor. Rând pe rând au fost identificați mai mulți martori, consumatori, care au declarat că au cumpărat cannabis de la bărbat.

Martorii au precizat că planta de canabis pe care o cumpărau de la inculpat era una mai slabă calitativ, fiind cel mai probabil crescută pe câmp.

Ghiozdanul plin cu cannabis

De asemenea martorii din dosar au indicat că bărbatul ar fi avut un ghiozdan în care se aflau cam 500 de grame de cannabis. După ce anchetatorii au strâns declarații de la mai mulți martori care precizat că au cumpărat droguri de la inculpat, au decis să acționeze.

La un an distanță de la primele informații primite au organizat o percheziție la domiciliul inculpatului.

Ce au descoperit la percheziții

În data de 10 iunie 2022 mascații au intrat în casa inculpatului. Acolo au descoperit următoarele: un gram de canabis într-un șervețel și alte 2, 7 grame într-o cutie de carton.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a spus că este consumator de canabis din cauza faptului că suferă de cancer, iar acesta îi ușurează situația. De asemenea a mai spus că ceea ce au descoperit oamenii legii sunt resturi culese din ghivece aruncate la gunoi, în Spania, de oameni care cultivă în mod legal planta de canabis.

Condamnarea

Anchetatorii au reținut că bărbatul a vândut consumatorilor din Ocna Mureș canabis cu diferite prețuri. De asemenea acesta a dat și pe gratis fără a le solicita bani unora dintre ei. Prin mărturiile unor martori în dosar l-au acuzat pe acesta de trafic de droguri.

De asemenea pentru că a adus în țară, între anii 2019 și 2022 acesta a fost judecat pentru trafic de droguri. În timpul anchetei bărbatul a recunoscut că a adus droguri și le-a oferit unora dintre martori.

”Nu este un veritabil traficant de droguri”

Însă, pe parcursul judecății acesta nu a mai ajuns în fața magistraților Tribunalului Alba. Cel mai probabil bărbatul a părăsit țara între timp.

Judecătorii au notat că bărbatul ”nu este un veritabil traficant de droguri”, că a vândut în cadrul unei comunități restrânse și nu au existat indicii că voia să își extindă activitatea.

Mai mult de atât, bărbatul mergea în Spania la tratament și pentru a-și vizita rudele, ocazia cu care procura și canabis. Acest fapt a fost notat pentru a arăta că nu traficul de droguri era scopul principal pentru care mergea în țara străină.

Totuși magistrații l-au condamnat ca pe oricare alt traficant de droguri. Pentru fapta sa, bărbatul a primit o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate