Connect with us
Publicitate

CUGIR

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru că a tăiat doi copaci dintr-o pădure a primăriei Săliștea. Cum s-a calculat prejudiciul

Publicat

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru că a tăiat ilegal doi copaci. Fapta s-a petrecut în luna martie a anului 2021, iar un an mai târziu, magistrații din Alba Iulia au admis începerea judecății pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori. 

Din cei doi copaci tăiați bărbatul a strâns lemne de foc. Mai exact, bărbatul a tăiat cei doi goruni, din pădurea ce aparține primăriei Săliștea. Bărbatul nu are antecedente penale.

”(…) inculpatul în data de 06 martie 2021 a tăiat de pe picior dintr-o parcelă de pădure de pe raza comunei Săliștea, din locul denumit „Icoana” UA 13, proprietatea Primăriei Comunei Săliștea, 2 arbori esență gorun, cu diametrele de 32/31 cm. și 17/18 cm. nemarcați de organele silvice, iar apoi a sustras de la fața locului cantitatea de masă lemnoasă rezultată de pe urma tăierii celor doi arbori, fiind astfel produs, prin tăiere, un prejudiciu care depășește de 1,97 ori prețul unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, iar prin sustragere, un prejudiciu care depășește de 0,77 ori prețul unui metru cub de masă lemnoasă pe picior”, se arată în motivarea instanței.

În data de 28 aprilie, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dispus începerea judecății.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Elena Popa

    sâmbătă, 30.04.2022 at 15:36

    Toti romanii ar trebui sa se alature intr-un demers de sustinere a respectivului cetatean ,care a vrut doar sa se incalzeasca ,nu sa se imbogateasca.E un drept al nostru al romanilor sa ne folosim de resursele acestei tari ,pentru care au murit mosii si stramosii nostri, ca sa ne apartina.
    Trenurile incarcate pana la refuz cu material lemnos ,iau zilnic drumul strainatatii,iar acela este MARELE JAF AL PADURILOR ROMANIEI.NIMENI NU RASPUNDE? Ba mai mult guvernantii actuali au votat in favoarea taierilor in padurile seculare, protejate de UNESCO! Alo Justitia se aude?

  2. Legea

    duminică, 01.05.2022 at 07:22

    BRAVO aparatorilor legii ! Ati prins pe marele hot de paduri, care taind ,,2,, copaci uscati pt a-si pregati hrana, ca nu era prost sa taie din cei verzi, trebuie dat exemplu ! Dar ,,JMECHERII,, carec zilnic prin fata voastra cu camioane supraincarcate cu lemn tanar, verde, pt ca doar asa accepta procesatorii, nu ii vedeti, nu vreti sau nu sunteti lasati sa ii controlati ? Nu credeam ca pina si cei care trebuie sa aplice legea sa faca acelasi lucru.
    Rusinos !

  3. Padurea

    duminică, 01.05.2022 at 08:51

    Ieri, am vrut sa ies la padure ot deconectare, dar nu o geseam. Pe drum, un amarit care cara in spate un sac cu frunze uscate, mi-a spus sa nu o mai caut, pt ca padurea s-a mutat in alta tara ! Ma mai sfatuit sa nu cumva sa iau de pe jos vreo aschie de lemn, de pe viroaga ramasa in locul padurii, ca risc sa fiu arestat

  4. Rodica Gata

    duminică, 01.05.2022 at 15:15

    Sa vina la Cugir! Aici se taie copaci ziua in amiaza mare din oras……

  5. Rodica Gata

    duminică, 01.05.2022 at 15:20

    Sa vina la noi……aici se taie dupa cum „il taie capul” pe fiecare vecin…..ba ca bradul face mizerie, ba ca face prea multa umbra…..daca i se pune cuiva pata pe un pom, gata!!! La taiere cu el……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax