Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba, trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma unui accident la tăiat de lemne. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată, pentru ucidere din culpă, la aproape cinci ani de la producerea unui accident mortal, într-o pădure din județ. 

Dosarul pentru ucidere din culpă a trecut de camera preliminară, în data de 9 martie și se va judeca pe rolul Judecătoriei Aiud. 

Potrivit motivării instanței, bărbatul trimis în judecată, alături de alte două persoane un bărbat și o femeie au mers în data de 23 noiembrie 2017 pentru a tăia lemne de foc, dintr-o pădure de pe raza satului Colțești.

Cei trei s-au înțeles ca bărbatul să urce pe o pantă și să taie un copac, să îl facă bucăți mai mici, iar apoi să arunce bucățile secționate pentru a fi preluate de cei de jos.

Bărbatul a început să taie copacul și apoi să secționeze lemnul în bucăți mai mici. Apoi, inculpatul a ”început să arunce fragmentele de lemne secționate către partea inferioară a pantei (distanța dintre cele două terasamente, cel pe care se afla inculpatul și cel pe care se afla victima fiind de aproximativ 10 metri, panta având o înclinație de 49 de grade”, se arată îm motivarea instanței.

La un moment dat, bărbatul de jos, care se afla lângă grămada de lemne, s-a împiedicat și a când era în cădere a fost lovit în cap de o bucată de lemn cu diametrul de aproape 15 centrimetri și lung de aproximativ un metru, bucată de lemn aruncată de inculpat.

Bărbatul a căzut la pământ, iar cel care a aruncat lemnul alături de soția victimei l-au urcat pe bărbatul rănit într-un tractor și l-au dus acasă. Acesta era încă în viață dar inconștient.

Când au văzut că bărbatul era ăn stare gravă au sunat la ambulanță. Medicii au venit și l-au transportat de urgență la Spitalul de Urgență din Alba Iulia, iar apoi la Spitalul din Târgu Mureș, unde în data de 16 ianuarie 2018 a decedat.

În primă fază, cel care a aruncat lemnul a negat că l-ar fi lovit pe acesta, dar apoi, în timpul unei testări cu aparatul poligraf a recunoscut că l-a lovit pe bărbat cu lemnul în cap, dar că totul a fost un accident.

După aproape cinci ani de la producerea accidentului, în data de 9 martie 2022, bărbatul care a aruncat bucata de lemn a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Decizia a fost dată de magistrații Judecătoriei Aiud.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax