Connect with us
Publicitate

BLAJ

Un bărbat din Blaj, beat, a mers să fure combustibil dintr-un TIR: Ce ”arsenal” a folosit. Cum s-a terminat totul în instanță

Publicat

Pățania unui bărbat care beat a mers să fure combustibil dintr-un TIR a fost detaliată de magistrații Judecătoriei Blaj, într-o motivare de instanță. 

Este vorba despre o faptă produsă în urmă cu mai bine de un an, dar care a fost rezolvată de judecători, recent, în data de 14 septembrie 2023. 

În linii mari, fapta unui bărbat din Crăciunelu de Jos îi putea aduce o condamnare, dar procurorii au concluzionat că ceea ce a făcut bărbatul nu este chiar foarte grav.

La mai bine de un an de la comiterea faptei, dosarul penal deschis pentru furt calificat pe numele primului bărbat, dar și pentru un prieten de al său, pentru complicitate a fost rezolvat.

În motivarea magistraților din Blaj, care a devenit publică, este detaliat ceea ce s-a întâmplat în noptea furtului, dar și ce au decis judecătorii.

Cum a pus la cale fapta

Mai exact, bărbatul, inculpat principal în dosar, se afla în data de 5 aprilie 2022 alături de mai multe persoane într-o casă din Crăciunelu de Jos. În jurul orei 22.00, bărbatul i-a propus să îi vândă unuia dintre prietenii săi mai mult combustibil pentru suma de 100 de lei.

Însă, acesta nu avea, combustibil, dar știa de unde se facă rost: din rezervorul unui TIR parcat la marginea localității Cistei.

Cel căruia i s-a propus tranzacția a acceptat, iar mai târziu în noapte, inculpatul a trecut la fapte.

Ce arsenal a folosit la furt

”Inculpatul le-a arătat celorlalţi doi, un bidon de 25 de litri, un furtun şi o brichetă prevăzută cu lanternă, menţionând că aceste bunuri le va folosi la comiterea furtului”, au notat judecătorii.

Apoi, potrivit magistraților, ”în jurul orei 3.00, pe timp de noapte, inculpatul, aflat în stare avansată de ebrietate, a desfăcut buşonul rezervorului de la autocamionul marca Volvo şi a sustras cantitatea de 25 litri de motorina”, se arată în motivarea instanței.

Probleme cu motorina furată

După s-a întors la locuința celui care trebuia să cumpere motorina și a turnat-o în rezervorul mașinii (BMW 320) celui de al doilea bărbat inculpat în dosar.

”Bărbatul a pornit motorul autoturismului, însă nu a fost mulţumit de modul în care funcţionează cu motorina sustrasă şi i-a comunicat inculpatului că nu o va cumpăra.

Inculpaţii au scos motorina din rezervor, au depozitat-o în acelaşi bidon, iar carburantul a rămas la locuinţa inculpatului, urmând ca acesta să găsească un cumpărător”, au mai notat magistrații.

A doua zi cei doi au fost identificați de polițiști, după ce proprietarul camionului din care s-a furat motorina a făcut o plângere la poliție.

Cum s-a terminat totul

Un an mai târziu, procurorii au considerat faptul că fapta este prea mică pentru o trimitere în judecată, ca victima și-a recuperat prejudiciul în valoare de 210 lei, iar cei doi au avut o atitudine sinceră și de regret.

Drept urmare, procurorii din Blaj au decis să ceară confirmarea renunțării la urmărirea penală din partea judecătorilor. În data de 14 septembrie 2023, magistrații au admis cererea, iar dosarul penal a fost închis.

Mai exact, bărbatul și complicele său au scăpat de orice acuzație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax