Connect with us
Publicitate

BLAJ

Un bărbat din Blaj care a tăiat câțiva copaci pentru a avea lemne de foc, cercetat aproape doi ani. Ce au decis judecătorii

Publicat

Un bărbat din Alba care a tăiat șase copaci, pentru a avea lemne de foc, a avut timp de mai bine de un an și jumătate dosar penal. 

Dosarul a primit o decizie recent, în data de 5 decembrie 2023. Fapta bărbatului a fost judecată de magistrații din Blaj. La scurt timp după ce a tăiat cei șase copaci bărbatul a fost prins și pe numele său a fost făcut un dosar penal.

Prejudiciul cauzat după ce a tăiat cei șase copaci a fost de 600 de lei.

Când s-a petrecut fapta

În perioada 18 decembrie 2021 – 2 februarie 2022, o perioadă cu temperaturi foarte reci, bărbatul a mers în pădurea Cărbunari. De acolo a tăiat șase copaci.

Este vorba despre un arbore din specia carpen, un arbore din specia gorun si 4 arbori din specia jugastru și carpen. Pădurea se află în proprietatea Mitropoliei bisericii Greco Catolice.

La un moment dat, acesta a fost prins de către oamenii legii.

Fiind audiat a recunoscut comiterea faptelor, precizând că în perioada de referință s-a deplasat în pădurea Cărbunari, de unde a tăiat și sustras lemne, fiindu-i necesare pentru încălzirea locuinței.

În total paguba a fost în suma de 458,79 lei, ca urmare a tăierii fără drept a materialului lemnos și suma de 236,13 lei, ca urmare a sustragerii materialului lemnos.

Ce au decis magistrații

În timpul anchetei, bărbatul a platit suma de 600 de lei cu care a prejudiciat prin tăierea celor șase copaci. Între timp anchetatorii au considerat că fapta acestuia este una minoră și că nu necesită continuarea anchetei.

Drept urmare au închis dosarul penal. Decizia a fost una definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Vasile

    luni, 11.12.2023 at 10:08

    Averile bisericilor ar trebui secularizate. Unde ești Tu Cuza ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax