Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Un bărbat din Bucium a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru transport ilegal de lemne. Marfa a fost confiscată

Publicat

Un bărbat de 41 de ani din comuna Bucium a fost amendat, miercuri  8 august,  cu suma de 2.000 de lei de către Poliţia Rurală Galda de Jos, după ce acesta a fost prins în timp ce transporta 19,52 mc de lemn, fără a avea actele de provenienţă a acestuia. De asemenea cantitatea e lemn a fost confiscată.

Secţia  1 de Politie Rurală Galda de Jos, a oprit pentru control în data de 8 august, pe raza localităţii Şard, D.N. 74, o autoutilitară condusă de T.N.M. de 41 de ani, din comuna Bucium, judeţul Alba, încărcată cu 19,52 mc material lemnos, de esenţă fag, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, şi i-a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 de lei iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Valea Ampoiului.

„De la începutul anului 2012 până în prezent, poliţişti din cadrul Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul Ordine Publică şi Serviciul de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu comisari ai Gărzii Financiare – Secţia Alba, Gărzii Naţionale de Mediu Alba, inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, tehnicieni silvici din cadrul Direcţiei Silvice Alba, au acţionat în baza planului comun de acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de export a materialului lemnos şi verificarea provenienţei acestuia, pe raza judeţului Alba, ocazie cu care au fost efectuate un număr de 155 de controale la agenţi economici, persoane fizice şi juridice, care exportă, prelucrează, transportă, exploatează şi pun în valoare material lemnos.
Cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate 63 de infracţiuni în care sunt cercetate 94 de persoane, au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 276.850 lei şi confiscată cantitatea de 2.366 mc material lemnos, în valoare totală de 641.200 lei” a transmis IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax