Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un bărbat din Câmpeni care a dat mai multe țepe, iertat de victime. A promis că rezolvă un examen de Bacaluareat și un permis auto

Publicat

Un bărbat din Câmpeni care în trecut a dat mai multe țepe în Zlatna, Câmpeni și Abrud, a fost iertat de cei pe care i-a înșelat cu diverse sume de bani. 

Faptele s-au petrecut în urmă cu mai mulți ani, dar o decizie în instanță a fost dată abia în 24 martie 2023. 

Printre țepele pe care le-a dat și a fost trimis în judecată s-au numărat promisiunea de a-i ”rezolva” examenul de Bacalaureat unei persoane, că îi va angaja un avocat altui păgubit, sau că îi va obține carnetul de șofer unei alte victime, fără ca acesta să nu mai dea examenele.

Mai mult de atât a țepuit și o persoană careia i-a luat banii și i-a spus că îi va cumpara un laptop, dar și că îi va vinde 4 jante auto unei alte persoane, însă nu a mai făcut acest lucru.

Toate faptele bărbatului se regăsesc în motivarea instanței, unde bărbatul s-a împăcat cu victimele sale.

Motivarea instanței a devenit publică, fiind disponbilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, ” în perioada mai – iunie 2019, inculpatul, aflându-se pe raza oraşului Zlatna,, a indus-o în eroare pe persoana vătămată  respectiv a pretins şi a primit în repetate rânduri de la aceasta suma totală de 7.800 lei, promiţându-i că îi va rezolva să promoveze examenul de bacalaureat.

În cursul lunii septembrie 2019, aflându-se pe raza oraşului Câmpeni, a indus-o în eroare pe persoana vătămată, respectiv i-a pretins acesteia, în mod repetat, suma totală de 6.000 lei pentru a o ajuta într-o problemă personală (prin angajarea unui avocat).

Persoana vătămată  i-a înmânat inculpatului suma de 6.000 lei, în mai multe rânduri, în toamna anului 2019, însă nu a primit ajutorul promis din partea acestuia, care nu a făcut nici un demers în sensul promisiunii.

În cursul lunii martie 2020, inculpatul, aflându-se pe raza oraşului Câmpeni, a indus-o în eroare pe persoana vătămată, respectiv s-a oferit să îi obţină acesteia permisul de conducere fără a mai fi necesară susţinerea probei de sală şi a probei practice, contra sumei de 400 euro, sumă pe care persoana vătămată i-a achitat-o inculpatului în două tranşe a câte 200 euro, în datele de 12.03.2020 şi 18.03.2020, pe raza oraşului Abrud, persoana vătămată  i-a dat lui  şi dosarul cu documentele de obţinere a permisului de conducere.

În data de 04.01.2020, aflându-se pe raza oraşului Abrud, inculpatul a indus-o în eroare pe persoana vătămată, căreia i-a promis că îi va achiziţiona un laptop contra sumei de 1.700 lei.

În data de 04.01.2020, persoana vătămată  i-a achitat lui  suma de 1.700 lei, urmând ca în decurs de 3 zile acesta să îi predea laptopul, fapt ce nu s-a mai întâmplat.

Ulterior, inculpatul i-a comunicat persoanei vătămate că îi va restitui banii prin transfer bancar, însă nici acest lucru nu s-a întâmplat.

În cursul lunii decembrie 2019, aflându-se pe raza oraşului Câmpeni, inculpatul  a indus-o în eroare pe persoana vătămată, respectiv i-a oferit acesteia spre vânzare 4 bucăţi jante şi 4 bucăţi cauciucuri pentru un autoturism marca Audi A6 contra sumei de 1.400 lei.

Iniţial, inculpatul l-a abordat pe stradă, oferindu-i spre vânzare 4 bucăţi jante pentru auto, contra sumei de 700 lei. Persoana vătămată i-a achitat suma menţionată şi a intrat în posesia jantelor, pe care le-a depozitat în garaj.

În ziua următoare l-a contactat telefonic, oferindu-i spre vânzare un set de anvelope pentru cele 4 jante tot contra sumei de 700 lei.

Persoana vătămată i-a achitat suma menţionată, dar nu a intrat în posesia anvelopelor.

Inculpatul a contactat din nou telefonic persoana vătămată, oferindu-se să îi monteze cauciucurile pe cele 4 jante.

Persoana vătămată a acceptat propunerea şi i-a spus inculpatului să ia jantele din garaj, urmând să îi fie predate cele 4 anvelope montate pe jante, fapt ce nu s-a mai întâmplat.

i-a promis persoanei vătămate că îi va restitui suma de 1.400 lei, motivând că a fost o încurcătură, însă nu a restituit suma de bani menţionată.

În perioada februarie – aprilie 2019, persoana vătămată  i-a înmânat în mai multe tranşe inculpatului suma de 1.700 lei, sumă de bani solicitată de către acesta, care i-a lăsat să se înţeleagă că îl va ajuta să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi şi motivând că suma de 1.700 lei reprezintă contravaloarea cursurilor (1.500 lei pentru instructorul auto) şi costurile analizelor medicale (200 lei)”, se arată în motivarea instanței.

În timpul anchetei penale și a judecății dosarului de înșelaciune victimele s-au împăcat cu inculpatul.

Drept urmare magistrații au încetat procesul penal față de bărbat.

Decizia nu a fost definitivă fiind cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii cu procurorul, inculpatul şi părţile civile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax