Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Răchita, amendat pe nedrept de un polițist de la IPJ Alba: ”Ce, tu ești șmecher? O să fac eu legea cu voi”

Publicat

”Ce mă, tu ești șmecher? O să fac eu legea cu voi, pentru că voi, țiganii din Răchita, îmi creați probleme, dar o să pun eu oamenii pe voi să vă pună la punct!”. Este modul în care un polițist de la IPJ Alba i s-ar fi adresat unui bărbat, în timpul unei misiuni.

Bărbatul a fost amendat pentru că ar fi împiedicat polițiștii să dea jos plăcuțele de înmatriculare de pe o mașină și pentru că ar fi refuzat să se legitimeze. 

Bărbatul din Săsciori, căruia agentul de poliție i s-ar fi adresat în acest fel a dat în judecată IPJ Alba, pentru anularea procesului verbal de contravenție. 

Fapta s-a produs în urmă cu aproape un an, pe 27 iulie 2019, dar o primă decizie în instanță a fost dată de magistrații judecătoriei, pe 9 iunie. Atunci bărbatul a fost amendat cu 3.000 de lei.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării Judecătoriei Sebeș 

În jurul orei 11.50, bărbatul conducea o mașină de la Săsciori spre Răchita și, la intersecția drumului DN 670 cu DJ 704A, respectiv la intersecția cu drumul care duce la Răchita, acesta a observat că mașina tatălui era oprită și 3 polițiști erau în jurul mașinii, unul dintre aceștia demontând numerele de pe mașină. În mașină cu bărbatul amendat se mai aflau între trei femei, care au fost martore în proces.

Atunci, bărbatul a coborât din mașină pentru a vedea ce se întâmplă cu autovehiculul tatălui său. Acesta susține că atunci când a cerut explicații, ”agentul de poliție, B.O. a coborât din mașina poliției și i-a spus <Ce mă, tu ești șmecher?

O să fac eu legea cu voi, pentru că voi, țiganii din Răchita îmi creati probleme, dar o să pun eu oamenii pe voi să vă pună la punct!> , după care l -a prins brutal de mână și i-a sucit brațul drept la spate, provocându-i leziuni care au necesitat 3, 4 zile de îngrijiri medicale , potrivit CML nr.2488/1/A/444/15.04.2019” , se arată în motivarea Judecătoriei Sebeș.

Amenda

Bărbatul a fost amendat cu suma de 3.000 de lei pentru împiedicarea polițiștilor să își facă datoria și pentru refuzul legitimării.

”În actul sancționator se reține că în data de 12.07.2019 ora 11:50, la intersecția DN 67 C cu DJ 704 A, petentul a împiedicat organele de poliție să își exercite atribuțiile de serviciu prin aceea că a împiedicat organele de poliție să rețină numerele de înmatriculare ale autoturismului (…) iar mai apoi a refuzat să se legitimeze la cererea expresă a organelor de poliție”, se mai arată în documentul citat.

Cum au judecat magistrații de la Judecătoria Sebeș

Cele trei femei din mașina bărbatului au fost audiate și instanța a constatat că versiunile sunt ușor diferite, dar toate ajung în același punct.

Martorele își amintesc că a fost un mic scandal la fața locului, dar că polițiștii au demontat plăcuțele de înmatriculare. O martoră își aduce aminte că bărbatul nu a fost violent cu polițiștii, dar că acesta a fost încătușat de polițiști. În final, acesta a fost lăsat să plece, în momentul în care mamei acestuia i s-a făcut rău.

”(…) instanța constată că situația cuprinsă în PV (procesul-verbal – n.r.) nu corespunde cu realitatea. În acest context, instanța reține că petentul probează contrariul celor reținute în actul de sancționare, așa încât, în lipsa unor probe suplimentare furnizate de intimat, instanța apreciază că petentul nu a săvârșit faptele reținute în sarcina sa, ceea ce impune anularea procesul-verbal de contravenție.

(…)  Este greu de crezut că petentul a reușit să împiedice organele de poliție să își îndeplinească atribuțiile în sensul de a confisca plăcuțele de înmatriculare, în condițiile în care acestea plăcuțe erau deja demontate la momentul la care petentul a ajuns la fața locului.

Totodată, nu s-a dovedit că petentul a refuzat să se legitimeze la cererea expresă a organelor de poliție, reținându-se că acesta din urmă nu a purtat nicio conversație cu organele de poliție până în momentul în care a fost încătușat”, au decis magistrații Judecătoriei Sebeș.

Decizia

Prin urmare, judecătorii au decis anularea procesului verbal și exonerarea de la plata amenzii. Mai mult de atât, judecătorii au decis și ca IPJ Alba să îi plătească avocatului acestuia cheltuielile de judecată în cuantum de 1.020 lei și taxa de timbru.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.

sursă foto: arhivă Alba24.ro, rol reprezentativ

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. zoro

    joi, 25.06.2020 at 14:14

    Made la Romanica,ca dincolo erau arestati pe loc,dar asa sunt legile ca cei care le ancalca sa fie smecheri!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax