Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Zlatna condamnat după ce a găsit un card pe jos și a făcut mai multe cumpărături. Ce sumă a cheltuit

Publicat

card

Un bărbat din Zlatna a fost condamnat după ce a găsit un card pe jos și a făcut mai multe cumpărături cu el. Cardul a fost pierdut de o femeie după ce a scos mai mulți bani de pe el. 

Decizia a fost dată de Judecătorii din Alba Iulia, în 30 ianuarie 2023, iar bărbatul a fost condamnat pe bărbat pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. 

Fapta s-a petrecut în luna mai a anului 2022, iar motivarea instanței de judecată a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Mai exact o femeie a mers la un ATM, a retras o sumă de bani iar apoi și-a pierdut cardul bancar.

Cardul a fost găsit de bărbaul în cauză, care apoi a mers și a făcut mai multe cumpărături.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, pe raza oraşului Zlatna, inculpatul şi-a însuşit cardul bancar emis de ING, aparţinând persoanei vătămate şi a efectuat un număr de cinci operaţiuni de plată prin folosirea fără drept a cardului persoanei vătămate, pentru achitarea contravalorii unor produse cumpărate de la un magazin din Zlatna, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare totală de 297 lei.

În cursul urmăririi penale au fost administrate următoarele mijloace de probă: declarația persoanei vătămate; procesul-verbal întocmit cu ocazia vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere; extras de cont; declaraţii inculpat”, se arată în motivarea instanței.

Femeia  ”când a ajuns la domiciliu, a observat faptul că primise pe telefonul mobil mai multe mesaje de tip sms, prin care era încunoştiinţată despre realizarea unui număr de 5 operaţiuni de plată cu cardul său bancar, astfel că şi-a dat seama că cineva îi găsise cardul pierdut şi îl folosise pentru a efectua acele plăţi, în valoare nominală de până la 100 lei fiecare, astfel că nu era necesară tastarea codului PIN aferent cardului”, se mai arată în documentul citat.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia.

Momentan decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax