Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat eliberat din Penitenciarul Aiud după 18 ani de închisoare. A fost condamnat pentru omor deosebit de grav în 2005

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat care și-a petrecut ultimii 18 ani de ani în închisoare a fost eliberat condiționat din Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. 

Este vorba despre un bărbat care a intrat în închisoare în 2005, după o condamnare de 25 de ani dată de Tribunalul Sibiu, într-un caz de omor deosebit de grav. 

Acesta a stat închis în mai multe Penitenciare din România. În ultimii ani a fost închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, de unde din 2022 a început să formuleze mai multe cereri de eliberare condiționată.

În 2022, a făcut trei cereri dar au fost respinse. Într-o motivare a instanței din 2022, medicul psihiolog susținea că are un comportament ambivalent care nu denotă că acesta ar fi dat semne că și-ar fi îndreptat comportamentul.

La un an de la respingerea cererii, magistrații Judecătoriei Aiud au admis formularea bărbatului și au admis ca acesta să fie eliberat din Penitenciar.

”Admite propunerea Comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Aiud privind pe condamnatul deţinut în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei de 25 de ani închisoare aplicată prin sentinţa penală a Tribunalului Sibiu.

Acesta mai avea de stat în închisoare încă șase ani, până în 2029.

Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul emis de Tribunalul Sibiu.

Obligă administraţia Penitenciarului Aiud să consemneze în mod corect, în toate evidenţele scriptice/electronice deţinute, data la care pedeapsa va fi considerată ca executată, respectiv 03.11.2029. Sesizează Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru reglementarea situaţiei în ceea ce priveşte modul de calcul al pedepselor ulterior pronunţării Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 242/2021. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Dispune plata sumei de 340 lei, reprezentând onorariul apărătorului numit din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 26.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a părţilor”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Aiud.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax