Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat fila un magazin de cartier din Sebeș, dintr-un BMW: A intrat în el, însă a fost prins de proprietar. Cum s-a terminat

Publicat

politie noaptea

Un proces pentru tâlhărie s-a încheiat recent pe rolul Judecătoriei Sebeș, proces în urma căruia un bărbat a fost condamnat, iar pentru altul, complice de al său procesul a fost încheiat. 

Este vorba despre o tâlhărie din cartier din Sebeș, petrecută în urmă cu aproape cinci ani, dar care abia în data de 11 octombrie 2022, a avut o deiczie într-o instanță de judecată. 

De asemenea, motivarea a fost făcută public pe portalul Consiliului Superior al Magistraturii rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, toată acțiunea a fost suprinsă de camerele de supraveghere instalate în zonă.

Mai exact, în data de 11 septembrie 2017, pe timpul nopţii, în jurul orei 01:30 cei doi bărbați s-au delasat cu autovehiculul tip SUV, marca BMV model X5, în Sebeș. Au intrat într-un cartier și s-au oprit în dreptul magazinului.

”În continuare, după ce s-au plimbat de mai multe ori cu autoturismul prin zona magazinului, aceştia l-au parcat pe o alee situată în apropierea magazinului, după care au coborât şi s-au deplasat pe jos la magazin, unde, prin efracţie (tăierea lacătelor de pe uşa de acces şi de pe grilajul metalic exterior, precum și prin forţarea uşii de acces confecţionată din material PVC tip termopan cu un obiect dur) au deschis uşa de acces în magazin, fără a pătrunde iniţial în interior”, se arată în motivarea instanței.

După ce s-au asigurat că nu a pornit nici o alarmă și nimeni nu a văzut nimic, unul dintre cei doi a intrat în magazin și a început să caute după bani și țigări, însă nu a găsit decât 200 de lei.

La fața locului și-a făcut apariția proprietarului, care l-a suprins pe bărbat înauntru și l-a închis pe acesta cu grilajul de la ușă pentru a aștepta poliția.

Însă, bărbatul din interior s-a împins în gratii, proprietarul s-a dezechilibrat și a căzut, iar hoțul a fugit printre blocuri, până la mașina complicelui său.

Complicele când l-a văzut pe proprietar că vine a avut timp să fugă și să mute mașina. Hoțul a fugit printre blocuri s-a urcat în mașina și au condus spre Alba Iulia.

La scurt timp, o faptă similară a avut loc la Alba Iulia și una la Hațeg.

Bărbații au fost prinși de către polițiștii din Hațeg, în timp ce spărgeau un magazin din localitate.

Atunci, pe baza probelor au concluzionat că cei doi sunt și autorii tâlhăriei din Sebeș. Fapta a fost încadrată la tâlhărie deoarece când a împins grilajul de fier, patronul magazinului s-a dezechilibrat și a căzut pe scări, rănindu-se la picior.

Pentru fapta sa, principalul făptaș care deja este închis la Penitenciarul Aiud a fost condamant la trei ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Pentru al doilea bărbat dosarul a fost închis deoarece s-a împăcat cu patronul magazinului.

Decizia din data de 11 octombrie 2022 nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax