Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat închis la Aiud pentru tentativă de omor eliberat cu trei ani mai repede din penitenciar de către judecători

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat condamnat la 7 ani și 6 luni pentru tentativă de omor a ieșit din închisoare la începutul lunii decembrie 2022, cu trei ani mai devreme de terminarea pedepsei.

Este vorba despre un bărbat condamnat de Tribunalul Harghita și care își executa pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. 

În data de 7 decembrie, magistrații Judecătoriei Aiud au admis propunerea comisiei din cadrul penitenciarului Aiud, care au precizat că bărbatul condamnat pentru tentativă de omor, ”a avut un comportament corespunzător, a fost sancţionat disciplinar o singură dată (sancțiunea fiind ridicată) şi a primit 14 recompense. De asemenea, acesta nu are antecedente penale şi a participat la mai multe programe educaţionale şi sociale”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul a început executarea pedepsei la data de 21.05.2018, aceasta urmând să expire în termen la data de 28.08.2025.

”Faţă de comportamentul corespunzător al condamnatului, luând în considerare şi concluziile evaluării psihologice efectuate, conform căreia nu s-au identificat factori de risc care pot determina comportamente infracţionale viitoare, instanţa constată că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Concluzionând, pentru motivele mai sus expuse, instanţa constată că petentul condamnat se poate reintegra la acest moment în societate, motiv pentru care va admite propunerea de liberare condiţionată din executarea pedepsei de 7 ani şi 6 luni închisoare pronunţată de Tribunalul Harghita”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, în data de 7 decembrie 2022, judecătorii au dispus  liberarea condiţionată a condamnatului.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax