Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bărbat închis la Penitenciarul Aiud pentru omor calificat cere să fie eliberat condiționat. Vrea să își întemeieze o familie

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat care ultimii 15 ani i-a petrecut încarcerat prin mai multe penitenciare din România se află momentan închis la Aiud. 

Acesta a fost condamnat în 2008 la 19 ani de închisoare cu executare pentru omor calificat. În ultima perioadă a formulat mai multe cerceri de eliberare condiționată, la Judecătoria Aiud apoi în apel la Tribunalul Alba. 

Tânărul a fost condamnat la instanța din Bistrița Năsăud. Cea mai recentă cerere de liberare condiționată a fost analizată de magistrații Tribunalului Alba, în data de 27 februarie 2023.

Motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

În primă instanță, la Judecătoria Aiud, cererea sa a fost respinsă. Atunci în raportul comisiei de disciplină a fost subliniat ”comportamentul oscilant al contestatorului, precum şi faptul că în perioada pe care a executat-o în detenție a avut 22 de recompense şi 19 abateri, ceea ce justifică că aceste dovezi temeinice de îndreptare nu sunt încă probate, iar termenul care a fost fixat pentru reevaluarea cererii de liberare condiţionată de 7 luni este corect individualizat”, se arată în documentul citat.

În apărarea sa, acesta a declarat  stă închis ”de la vârsta de 18 ani se află în penitenciarele din România, iar pe vremea când a intrat în penitenciar era un mediu defavorabil, în sensul că dacă nu se apăra faţă de ceilalţi colegi era abuzat, astfel că recunoaşte că a făcut unele abateri.

De asemenea, apreciază că în 4 ani de zile a dat dovadă de reabilitare, deoarece nu a mai făcut nicio abatere disciplinară şi a mers constant la muncă. Acesta spune că s-a liniştit sufleteşte, s-a schimbat şi că la anul viitor ar executa pedeapsa în întregime.

Apreciază că a dat dovezi temeinice de îndreptare şi doreşte să i se dispună liberarea condiţionată pentru a putea merge acasă să fie alături de părinţii lui, să îşi găsească un loc de muncă şi să îşi întemeieze o familie”, a mai precizat bărbatul.

Ce au decis magistrații

”Instanţa a constatat că deţinutul se află încarcerat din data de 01.05.2008, pentru comiterea unei infracțiuni omor calificat, iar în această perioadă a comis 19 abateri disciplinare şi a fost recompensat de 22 de ori.

Pe baza acestor elemente, în special în raport de natura faptei care a stat la baza soluției de condamnare, instanța a reţinut că dovezile de reîndreptare nu se pot rezuma la existența unui număr de recompense similar sau ușor ridicat relativ la abaterile disciplinare comise.

În aceste coordonate, luând în considerare natura infracțiunii săvârșite, comportamentul oscilant manifestat, precum şi perioada rămasă de executat, instanţa a constatat că deţinutul nu a dat dovezi temeinice de îndreptare şi nu a demonstrat că, la acest moment, liberarea condiţionată reprezintă o măsură care să contribuie la reintegrarea sa socială”, se arată în documentul citat.

Drept urmare aceștia au respins ca și judecătorii de la Aiud cererea bărbatului. Sentința Tribunalului Alba a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 04.03.2023 at 13:16

    Dacă a scăoat ăla cu şase crime şi 99 de ani, de ce să nu beneficieze şi el, că şi pentru el s-au „făcut” aceste legi. Insistă, că în Romania totul este cu fundul în sus. Cu ăla se şi gândeşte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax