Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat l-a amenințat cu moartea și a distrus mașina consilierului deputatului de Alba, Daniel Rusu. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Consilierul parlamentar al deputatului de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, Eduard Drăgălin, este parte vătămată într-un dosar de amenințare și distrugere. Mai exact, mașina soției sale a fost distrusă, iar el amenințat cu moartea, cu un târnăcop, de un localnic din Șpring, în luna mai a anului 2020, pe când Daniel Gheorghe Rusu era primar al comunei. 

Vineri, 16 septembrie, Judecătoria Sebeș a dat o sentință în primă instanță, în cazul dosarului de amenințare. De asemenea motivarea a fost făcută public, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

”Te omor moldoveanule, dacă ai scăpat, acum oricum te omor”

Faptele s-au petrecut în data de 18 mai 2020, în jurul orei 19.00. Eduard Drăgălin este din Republica Moldova, unde a deținut și funcția de vicepreședinte al Consiliului Raional Dondușeni, dar s-a mutat în România, alături de soție, în comuna Șpring.

Pe atunci primar în Șpring era actualul deputat Daniel Gheorge Rusu, care a obținut mandatul din partea AUR.

Potrivit motivării instanței, la data de 18.05.2020, în jurul orelor 19.00 persoanele vătămate Eduard Drăgălin și nevasta sa,  s-au aflat în imobilul unde funcționează Dispensarul comunal Șpring, moment în care s-a auzit o bubuitură afară.

Persoana vătămată a ieșit afară pe geam și a observat pe inculpatul Adrian I.P, care se afla în stare de ebrietate și, care a aruncat o piatră lângă autoturismul marca Opel, proprietatea persoanei vătămate.

Persoana vătămată i-a atras atenția inculpatului să nu lovească autoturismul soției sale, inculpatul a continuat să arunce cu pietre spre zidul clădirii și autoturism, fapt ce a determinat persoana vătămată să coboare la acesta afară.

Ajuns afară, persoana vătămată a observat că inculpatul avea un comportament agresiv, a încercat să smulgă un semn de circulație, fapt pentru care a revenit în locuință, pentru a anunța organele de poliție și pe martorul Gheorghe Rusu (care la acea dată era primarul comunei Spring).

Inculpatul s-a reîntors înapoi la autoturismul Opel al persoanei vătămate, s-a urcat pe capota mașinii având două pietre în mâini, a amenințat persoana vătămată  cu moartea, cerându-i să coboare jos.

Persoana vătămată a ieșit din nou afară și a observat că inculpatul se afla pe plafonul mașinii soției sale, pe care l-a îndoit cu picioarele, după care, a aruncat cu pietrele pe parbriz pe care l-a spart, după care a fugit.

Persoana vătămată a examinat autoturismul Opel al soției sale și a observat că, pe lângă distrugerile menționate, a mai fost distrusă bara din spate care a fost lovită cu piatra și, capota zgâriată, ca urmare a urcării inculpatului pe aceasta.

Inculpatul a continuat activitatea infracțională prin aceea că, s-a reîntors, având în mănă un târnăcop, și continuând să adreseze cuvinte de amenințare cu moartea la adresa persoanei vătămate, moment în care prin zonă a trecut martorul care, a reușit să-l dezarmeze pe inculpat.

La locul incidentului a ajuns și martorul Gheorghe Rusu (primar la acea dată al comunei Șpring) și față de care inculpatul a recunoscut că a distrus autoturismul persoanei vătămate, menționând că, așa a dorit el să îl distrugă. Totodată și, în prezența acestui martor, inculpatul a continuat să amenințe cu moartea persoana vătămată.

Pedeapsa primită

Bărbatul, cu antecedente penale, a fost condamnat la o amendă penală cu executare în cunatum de 4000 de lei. De asemenea a mai fost obligat de instanță la plata a 4000 de lei cu titlul de daune morale și 9368,69 lei cu titlu de daune materiale.

Sentința din data de 16 septembrie nu este defnitivă și poate fi atacată în apel.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax