Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Un bărbat şi doi minori au fost reţinuţi, după ce au jefuit un bătrân din Jidvei. Acesta se află în comă, la spital

Publicat


Poliţiştii au reţinut un bărbat de 32 de ani din Jidvei şi doi minori, suspecţi că au pătruns în casa unui bătrân din localitate, l-au lovit cu picioarele şi pumnii în cap şi pe corp şi i-au furat telefonul mobil, bani şi un card bancar. Bătrânul a fost găsit în stare de inconştienţă şi se află  în comă, la spital. Cei trei sunt cercetaţi pentru tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu şi vor fi prezentaţi instanţei,  cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu cei ai Poliţiei Municipiului Blaj şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Jidvei, cu sprijinul Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă Alba, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au efectuat cercetări în legătură cu comiterea unor infracţiuni de  tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu, asupra unui bărbat în vârstă de 77 de ani, din comuna Jidvei, judeţul Alba. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 06/07.04.2012, iar miercuri, 11 aprilie, au fost identificaţi principalii suspecţi.

Aceştia sunt B.D.F., de 32 de ani, S.A., de 16 ani şi un minor de 14 ani, toţi din comuna Jidvei, care în noaptea de 06/07.04.2012, au pătruns în curtea victimei, prin escaladarea porţii de acces, după care au intrat în casă, cu intenţia de a sustrage bunuri şi bani.

Fiind surprinşi de victimă, cei 3 suspecţi i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, în zona capului şi corpului, iar, după aducerea victimei în stare de inconştientă, i-au sustras telefonul mobil, 16 lei şi un card bancar.

Victima a fost găsită în data de 7 aprilie, seara, în locuinţa sa,  în stare de inconştienţă, de către o vecină care a anunţat poliţia. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spitalul din Alba Iulia, unde a fost examinat de către medicul legist, care a concluzionat că leziunile suferite i-au pus în pericol viaţa.

În continuare, starea de sănătate a victimei este foarte gravă, acesta aflându-se în comă.

În urma cercetărilor, s-a reuşit recuperarea telefonului mobil şi a cardului bancar.

Cei 3 învinuiţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi  Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu.

Procurorii au făcut public următorul comunicat:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, astăzi, 12.04.2012, reţinerea învinuiţilor S.A. (în vârstă de 17 ani) şi S.L.C. (în vârstă de 14 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 06.04.2012, învinuiţii minori împreună cu un învinuit major au pătruns fără drept în locuinţa părţii vătămate C.G. (în vârstă de 77 de ani), dintr-o comună din judeţul Alba, cu scopul de a sustrage bunuri. Fiind surprinşi de către partea vătămată, învinuiţii au reacţionat violent, lovind-o cu pumnii şi picioarele în mod repetat peste corp, preponderent în zona capului, cauzându-i leziuni grave care i-au pus viaţa în pericol, după care au sustras un telefon mobil, un card bancar şi suma de 16 lei.

În prezent sunt în curs de derulare două percheziţii domiciliare, urmând a fi audiat şi învinuitul major. Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Până în acest moment al cercetărilor au fost reţinuţi doi dintre cei trei învinuiţi, iar cercetările continuă, cel de-al treilea învinuit fiind în prezent audiat de către procurori.

În cauză urmează a fi dispuse de către procurori măsurile procesuale ce se vor impune cu privire la toţi cei trei învinuiţi, inclusiv sub aspectul sesizării în cursul acestei zile a Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă a acestora.

Pe parcursul derulării cercetărilor vom informa opinia publică”.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cât a cheltuit candidatul Iohannis în cele două tururi de la prezidențiale și unde s-au dus banii. PSD refuză să dea informații

Publicat

Europa liberă a solicitat partidelor și candidaților din turul al doilea la alegerile prezidențiale din România, situația cheluielilor electorale. Doar PNL a răspuns, PSD refuzând să răspundă la solicitare deși este vorba despre bani publici, obținuți de la stat prin subvenții și decontări ale cheltuielilor de campanie.  Europa liberă a obținut datele oficiale privind sumele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primăriile pot obține până la 100.000 de euro pentru centre comunitare integrate de asistență medicală. Situația în județul Alba

Publicat

euro bani

Primăriile pot obține până la 100.000 de euro finanțare nerambursabilă pentru a construi centre comunitare integrate, în care să fie oferite servicii de asistență medicală locuitorilor, dar și sociale și educaționale pentru grupuri vulnerabile. Din Regiunea Centru, 23 de unități administrativ-teritoriale au acces la finanțări. Din județul Alba, pe lista primăriilor care se pot califica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Mediului anunță cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România

Publicat

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că în primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, va demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România, iar una dintre acțiuni vizează plantarea de pomi pe terenurile degradate în vederea protejării solului, conform Mediafax. „Programul de împădurire pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Circulație dificilă pe drumul dintre Zlatna și Almașu Mare, din cauza poleiului. Autoritățile nu au intervenit

Publicat

Un cititor Alba24 a anunțat că Drumul Județean 705 este într-o stare foarte proastă, în plus fiind și înghețat. Autoritățile nu au intervenit cu material antiderapant, deși, spune cititorul, sunt porțiuni mari cu polei care creează riscul unor accidente.  ”Drumul județean Zlatna-Almașu Mare este al nimănui! Nici o instituție nu este obligată să asigure o […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate