Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un bărbat şi o femeie din Republica Moldova, depistaţi cu statut ilegal, la Aiud. Sunt obligaţi să părăsească ţara

Publicat

Poliţiştii de imigrări din Alba au depistat doi cetățeni străini din Republica Moldova, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia au fost obligați, prin decizii de returnare, să părăsească teritoriul României. În cazul unuia dintre ei, a fost dispusă măsura interdicției de a intra în țară pe o perioadă de un an.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Alba au desfăşurat, în 21 august, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în municipiul Aiud, un bărbat de 44 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Republica Moldova, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit țara și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere, transmite Serviciul pentru Imigrări, într-un comunicat.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, în cazul femeii a fost dispusă măsura interdicției de a intra în România pe o perioadă de un an.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax