Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat urmărit internațional, autorul unui furt la magazinul Carrefour din Sebeș. Cum a fost identificat de criminaliști

Publicat

Un bărbat care este dat în urmărire internațională de către autoritățile române a fost identificat ca fiind autorul unui furt din magazinul Carrefour Market din Sebeș. 

Este vorba despre un furt săvârșit în urmă cu mai bine de cinci ani, dar pentru care bărbatul a fost condamnat la jumătatea lunii martie 2023. Motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

În linii mari este un furt mărunt, deoarece bărbatul, alături de o femeie rămasă necunoscută, a sustras mai multe sticle de băutură, iar apoi, a ieșit din magazin. 

Însă, după ce criminaliștii au prelevat probe de la fața locului, mai exact, amprente, pe care le-au introdus în baza de date internațională pentru persoane căutate, au descoperit că autorul este Zoltan Botond S., un bărbat din Târgu Mureș, care avea deja pe numele său un mandat de arestare pentru furt.

”La data de 09.10.2018, bărbatul s-a deplasat împreună cu o persoană de sex feminin (rămasă neidentificată), la magazinul Carrefour Market situat în Sebeș.

În interiorul magazinului cei doi s-au deplasat la raionul cu băuturi alcoolice, de unde au sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice, pe care le-au scos din cutiile în care erau ambalate, ulterior părăsind magazinul fără a le achita la casele de marcat, aspecte surprinse de sistemul de supraveghere video montat în interiorul magazinului și materializate în procesul-verbal de vizionare din data de 23.10.2018.

Cu ocazia sesizării organelor de poliție, angajații magazinului au predat mai multe ambalaje din care autorii au sustras sticlele cu băuturi alcoolice în cauză. Cu ocazia examinării criminalistice a ambalajelor în cauză, au fost identificate și ridicate 6 urme papilare digitale”, se arată în motivarea instanței.

După ce au introdus datele, polițiștii din alba au aflat că Zoltan ”figurează în baza de date „SINS PENTRU PERSOANE” cu mențiunea Alertă Schengen SINS – persoană căutată în vederea extrădării (art. 26), semnalare introdusă de IGPS la data de 21.04.202 și în baza de date „URMĂRIȚI” cu următoarele mențiuni: „Urmărit în baza dispoziției nr. 193912 din 21.04.2021 a I.P.J. Mureș, pe numele său fiind emis mandatul de executare a pedepsei închisori de către Judecătoria Târgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de furt”, se mai arată în motivarea instanței.

Pentru fapta de la Sebeș, acesta a fost judecat în lipsă și condamnat la 8 luni de închisoare în regim de detenție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax