Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bătrân din Alba, judecat pentru tentativă de omor. Și-a lovit prietenul de pahar cu un topor în cap

Publicat

topor scandal amenintare

Un bărbat de 70 de ani, din Jidvei, a fost la un pas să fie omorât de un prieten de pahar care l-a lovit cu toporul de mai multe ori  în zona capului.

Atât atacatorul, un bărbat de 77 de ani, dar și victima, nu și-au putut aduce aminte cu certitudine cum s-au petrecut faptele. 

Atacatorul, Cornel S., a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor și recent condamnat la trei ani și patru luni de închisoare. Însă, în urma condamnării la Tribunalul Alba, bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia, iar o primă ședință va avea loc pe 28 aprilie 2021.

Între timp a fost făcută publică și motivarea judecătorilor Tribunalului Alba, motivare în care sunt descrise faptele petrecute din 7 aprilie 2020.

Ce s-a întâmplat

V.G., în dupamiaza zilei de 7 aprilie se întorcea de la cimitir, unde a mers să aprindă o lumânare la mormântul soției sale.

Atunci, bărbatul s-a oprit la locuința unui prieten cu care se cunoștea din copilărie și cu care a fost coleg de muncă.

Cei doi obișnuiau să se viziteze și să bea împreună.

Aceștia au început să bea țuică în bucătăria lui Cornel, iar apoi au ieșit în curte, unde cel din urmă s-a apucat să strângă mai multe resturi vegetale.

La un moment dat între cei doi a izbucnit un conflict spontan, moment în care Cornel a luat în mână un topor și a început să își lovească prietenul în zona feței.

”Cu privire la cauza generatoare a conflictului, nici inculpatul, nici victima nu au putut oferi vreo explicație, inculpatul declarând ca nu-si mai amintește, iar victima precizând că a fost lovită de inculpat după ce a ieșit din curtea acestuia, în timp ce era pe stradă, relatările acesteia fiind confuze în ceea ce privește momentele concomitente, dar si ulterioare recepționării loviturilor aplicate de inculpat”, se arată în motivarea instanței.

După ce și-a lovit prietenul cu toporul în cap, Cornel a ieșit în stradă și a strigat la un vecin că un bărbat necunoscut a intrat la el în curte și că din acest motiv l-a lovit cu toporul în cap.

Vecinul a mers către locuința bărbatului, i-a luat toporul acestuia din mână și l-a găsit pe bărbatul lovit în cap, într-o baltă de sânge și gemând de durere.

Acesta a sunat de urgență la 112. Victima a fost transportată de urgență la spital și a avut nevoie de peste 45 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial atacatorul a susținut că nu își aduce aminte cum s-a produs atacul, apoi a revenit declarației și a spus că l-a lovit odată cu toporul. Însă, anchetatorii au pus cap la cap declarațiile, rănile de pe corpul victimei și au concluzionat că bărbatul nu a fost lovit doar o singură dată de către atacator.

Pentru faptele sale, pe 11 februarie, bărbatul a primit trei ani și patru luni de închisoare pentru tentativă de omor, însă sentința finală va fi dată de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax