Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Un bâtrân din Apuseni anchetat trei ani după ce a tăiat 10 metri cubi de lemn, să aibă pentru foc. Ce au decis judecătorii

Publicat

Un bărbat din Alba, pensionar, care în urmă cu trei ani a mers să taie mai mulți copaci pentru că nu avea lemne de foc, a scăpat de o condamnare în instanță. 

Este vorba despre o cantitate totală de 10 metri cubi de lemn pe care bărbatul voia să îi folosească pentru încălzire, dar a fost prins de polițiști. 

Fapta s-a petrecut pe raza comunei Vadu Moților, unde primăria este proprietara pădurii.

Dosarul a fost pe masa procurorilor din Câmpeni timp de doi ani și abia în iulie 2022 a fost emis rechizitoriul.

Aproape un an mai târziu, a ajuns în fața magistraților, care în data de 26 mai 2022, au dat o decizie.

Motivarea a fost făcută publică, recent pe portalul rejust.ro.

În rechizitoriu s-a reţinut, că în cursul lunii iulie 2020, pe timp de zi, inculpatul, neavând lemn de foc, s-a deplasat singur în locul din pădurea proprietatea Primăriei Comunei Vadu Moților, administrată de către Ocolul Silvic Apuseni, unde cu ajutorul unui fierăstrău mecanic (drujbă) împrumutat, a tăiat de pe picior în stare verde, nemarcați de organele silvice un număr de 62 arbori esență foioase, specia fag, cu diferite dimensiuni la cioată, arborii tăiați ilegal având un volum de 10,174 mc, în valoare de 1.980,73 lei.

Materialul lemnos a fost lăsat în pădure pentru a se usca, urmând ca în toamnă, inculpatul să-l transporte la domiciliul său pentru a-l folosi ca lemn de foc. Întreaga cantitate de material lemnos rezultată din tăierea arborilor a fost găsită în catarg la cioată, confiscată și dată în custodia Ocolului Silvic Apuseni, pentru valorificare”, se arată în motivarea instanței.

”Inculpatul are 4 clase, este pensionar, nu au antecedente penale, a recunoscut săvârşirea faptei încă de la începutul anchetei, a colaborat cu organele de poliţie, a uzitat de procedura recunoaşterii învinuirii, s-a prezentat la fiecare teremen de judecată. Judecătorul consideră că ar fi inoportună aplicarea unui pedepse în cauză, având în vedere şi vârsta înaintată, inculpatul putându-se îndrepta fără a se stabili vreo pedeapsă”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare magistrații au decis să nu îl pedepsească pe bărbat și doar să îl oblige la plata a 830 de lei, prejudiciul cauzat de tăierea copacilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Grupul

    duminică, 25.06.2023 at 15:30

    10 mc lemn de foc este totuși o cantitate pt o gospodărie, dar sa te lauzi ca ai prins un amărit tăind lemn în pădure și neprinzind sutele de camioane ilegale care trec zilnic prin fata ta, miroase a grup infracțional organizat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax