Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un bebeluș din Suceava a murit după ce a fost scufundat în cristelniță, la botez. Anchetă pentru ucidere din culpă

Publicat

Un bebeluș de o lună și jumătate a murit luni noapte, după ce duminică, a fost botezat la o biserică din județul Suceava. Se pare că acesta a fost scufundat în cristelniță, unde ar fi înghițit apă. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a anunțat că, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, micuțul preluat de ambulanţă în stare gravă după slujba de Botez a murit în această dimineață, la orele 6.00. Din nefericire, cantitatea de apă înghițită i-a fost fatală.

Un bebeluș în vârstă de doar șase săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, direct de la slujba de Botez. Evenimentul, care se dorea a fi plin de fericire, a avut loc la Biserica Zamca.

Preotul care a oficiat slujba nu a ținut cont de ultimele protocoale în vigoare și l-a băgat pe micuț cu totul în cristelniță, moment în care copilul a înghițit o cantitate mare de apă, ce i-a fost fatală.

La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

UPDATE: Detalii șocante despre moartea bebelușului la Suceava. Tatăl copilului a povestit pentru Monitorul de Suceava că băiețelul a înghițit 110 ml de apă după ce a fost scufundat în cristelniță.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”.

surse: obiectivdesuceava.ro , monitorulsv.ro

Foto: Arhivă, pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax