Connect with us
Publicitate

AIUD

Un bucătar închis la Penitenciarul Aiud, care se afla în greva foamei, a amenințat cu moartea un polițist. Pedeapsa primită

Publicat

aiud penitenciar

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost recent condamnat pentru ultraj. O primă pedeapsă a fost dată de Judecătoria Aiud în data de 2 februarie 2024.

Bărbatul de profesie bucătar, a intrat în greva foamei în data de 7 aprilie 2022. Atunci a si comis infracțiunea de ultraj. Acesta este închis în Penitenciar, pentru o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Fapta pentru care a mai primit încă o condamnare a fost descrisă de magistrații Judecătoriei Aiud.

Greva foamei și amenințări cu moartea

Potrivit motivării instanței, deținutul a protestat față de clasificarea la care era închis la acel moment. Mai exact, era catalogat la deținuți vulnerabli. Din cauza faptului că nu era declasificat de la categoria respectivă a refuzat să mai primească hrană. Adică a intrat în greva foamei.

Însă pe lângă protestul inițiat, bărbatul a amenințat cu moartea un polițist de penitenciar al închisorii.

A inițiat un protest constând în refuzul de a primi hrană, fiind nemulțumit de faptul că nu este declasificat din categoria deținuților vulnerabili, situaţie în care, conform procedurilor în vigoare, acesta a fost audiat de înlocuitorul în caz de lipsă al directorului unității. Conform aceloraşi înscrisuri, la finalul audierii, în jurul orei 14.20, deținutul a renunțat la protest, însă a adresat injurii personalului de pe secția E2 şi a amenințat-o pe persoana vătămată, spunându-i: lasă că mă eliberez și te omor, pe tot neamul eu ți-i omor, îți garantez!”, se arată în motivarea instanței.

Pedeapsa primită

Pentru fapta sa, magistrații Judecătoriei Aiud l-au găsit vinovat pentru ultraj. Acesta a fost condamnat la încă un an de închisoare cu executare, pe lângă pedeapsa principală pe care o avea deja de executat.

Momentan decizia Judecătoriei Aiud nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax