Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un câine adoptat din adăpostul din Alba Iulia a ajuns în lanț, pe o stradă din oraș. Semnal de alarmă tras de Prietenii lui Azor

Publicat

Voluntarii asociației ”Prietenii lui Azor” din Alba Iulia trag un semnal de alarmă, în ceea ce privește procesul de adopție a câinilor din adăpostul public.

Aceștia dau drept exemplu un caz, real, al unui câine adoptat, care a ajuns să aibă o situație mai rea decât la vremea la care se afla în adăpost.

Este vorba despre Bubba, un cățel cu care voluntarii asociației au lucrat foarte mult timp și l-au pregătit pentru a fi un câine exemplar.

Acesta a fost adoptat, dar a ajuns să fie legat într-un lanț, fără adăpost, pe o stradă din cartierul Bărăbanț, din Alba Iulia.


Din informațiile pe care le dețin voluntarii asociației, acolo s-ar afla foarte mulți câini legați în lanțuri pe o stradă publică, pe lângă alții lăsați liberi.

Voluntarii spun că sistemul de adopții este unul mediocru. Autoritățile nu verifică cine adoptă și dacă persoana în cauză are condițiile de a ține un câine, de a-l hrăni sa dacă îi poate oferi un adăpost.
Mai mult de atât după ce câinele a fost adoptat nimeni nu verifică să vadă dacă animalul mai trăiește, sau dacă se află la domiciliul persoanei care l-a adoptat.

Ce spun voluntarii de la Prietenii lui Azor

Cum se întâmpla uneori lucrurile în viața asta. Bubba a ajuns în adăpostul public Alba Iulia în urmă cu aproximativ doi ani. Ne-am implicat mult în transformarea
lui, dintr-un caine reactiv și anxios a ajuns un cățel exemplar care știe comenzi, iubește omul, este temperat și bucuros sau mai bine zis era.

E mică lumea într-adevăr și mare ne-a fost mirarea când am fost etichetați în postarea celor de la Help Romania, de către o voluntară care l-a recunoscut pe Bubba.

Este trist și frustrant pentru noi voluntarii de acolo să vedem că eforturile nostre de a le face mai bună viața cățeilor din adăpost se risipește. Câinii nu trebuie să rămână acolo dar nici să plece la oricine.

Aceste nu sunt adopții…

De ce să iei un câine pe care să-l legi cu lanțul pe o stradă fără adăpost? (am înțeles ca sunt din 5 in 5 m caini legati pe drum public pe acea strada, pe lângă cei lăsați liberi).

De ce să iei un câine dacă nu-i poți oferi măcar condițiile din adăpostul public?

De ce ne batem joc de bietele sufletele? Unde e dreptatea? Responsabilitatea? Îi pasă oare sistemului ce se întâmplă după adopție cu acești câini sau scopul este doar să ascundem gunoiul sub preș.

La Alba Iulia nu se fac eutanasieri dar asta nu înseamnă că problemele sunt rezolvate.

Nu știm ce putem face să-l salvăm pe Bubba,nu știu cum putem face ca genul acesta de adoptii să nu mai existe dar știm că suntem doborâți de un întreg sistem bolnav.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Classicx

    sâmbătă, 16.09.2023 at 22:11

    Parca exista lege pt protectia animalelor!!! Și mai e și Poliția animalelor… Aia ce păzesc??? Sa meargă acolo, sa ia câinii, iar cei care și-au bătut jos de ei în halul asta, sa suporte consecințele legii!!! Iar când mai dați câinii spre adopție, faceți contract care să aibă clar specificat că se va efectua control inopinat la domiciliul celui care adoptă și că, in cazul in care sunt descoperite nereguli, se va aplica legea… Zic și eu, degeaba… că de fapt, vom mai plânge mult până se va face ceva cu adevărat bun in tara asta, pentru animale!! Cat de trist…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax