Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un canal colector în lungime de 4,25 km din Sebeș va fi curățat și decolmatat, pentru evitarea riscului de inundații

Publicat

Administrația locală din Sebeș vrea să curețe și să decolmateze un canal colector în lungime de 4,25 km, pentru evitarea riscului de inundații a proprietăților aflate în zonă. 

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș a lansat recent o achiziție pentru lucrări de curățare, decolmatare a canalului colector Răstoaca din municipiul Sebeș.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 449.579,83 de lei, fără TVA (530.000 de lei, cu TVA).

Canalul colector Răstoaca se află în partea de sud-est a municipiului Sebeș, străbate strada Aurel Vlaicu, strada Răstocii și strada Alunelului până la vărsarea în râul Secaș, pe o distanță de 4.250 metri.

Potrivit caietului de sarcini, ca urmare a fenomenelor meteorologice, vijelii, ploi torențiale, precum și a faptului că nu a mai fost curățat și decolmatat, canalul Răstoaca este un pericol în acest moment pentru cetățenii care locuiesc în zonă.

Din cauza vegetației crescută în albia pârâului, precum și a mâlului depus pe albie, apa nu se mai poate scurge spre râul Secaș, producând inundații la fiecare ploaie puternică.

Prin îndepărtarea vegetației din albia canalului Răstoaca, cât și de pe malurile acestuia, precum și prin operațiunile de decolmatare a albiei și reprofilare a malurilor se urmărește creșterea capacității de preluare a apelor pluviale și evitarea riscului de inundații a proprietăților aflate în vecinătatea acestui canal.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Uitarea

    miercuri, 13.07.2022 at 10:23

    Abea acum? Cine o fi uitat de nenumaratele apeluri ale locuitorilor ? Dar gropile din afaltul de pe str Aurel Vlaicu ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax