Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un cioban din Alba, bun de plată după ce a intrat cu 1000 de oi pe un teren cu trifoi. Judecătorii au făcut dreptate după 4 ani

Publicat

oi ovine

Magistrații din Alba Iulia au rezolvat o dispută în instanță între două persoane, veche de patru ani, dispută cauzată de 1000 de oi. Mai exact, în septembrie 2017, un cioban a intrat cu turma de oi pe terenul unui bărbat cultivat cu ghizdei și trifoi, și prin pășunare oile i-au distrus terenul bărbatului. 

Deși păgubitul a anunțat la vremea respectivă distrugerea terenului, autoritățile au avut nevoie de patru ani pentru a rezolva problema. Mai exact, judecătorii din Alba Iulia l-au condamnat pe cioban la o amendă penală pentru distrugere și la plata unei sume de bani cu titlul de daune materiale pentru bărbatul păgubit.

Sentința a fost dată în data de 28 iulie 2021.

Potrivit motivării instanței, la începutul lunii septembrie 2017, ciobanul a intrat cu turma de oi pe care o deținea, pe un teren situat în locul numit Țelini din orașul Cugir, care era cultivat cu ghizdei și trifoi de către persoana păgubită.

Câteva persoane care erau în zona, au văzut cum turma bărbatului intra pe teren și l-au alertat pe păgubit că mai multe oi pasc ceea ce el a cultivat.

Păgubitul a spus în fața judecătorilor că în anul anterior distrugerii a  obținut 13-15 baloți de nutreț, iar apoi, în anul 2017 nu a mai cosit nimic deoarece cultura a fost integral distrusă, iar în următorii ani s-a mai regenerat puțin, apreciind că i-a fost cauzată o pagubă de aproximativ 5000 lei, se arată în motivarea instanței.

În apărare ciobanul care a declarat că deținea 1000 de oi pe care le creștea la o stână din apropierea terenului nu le-ar fi lăsat pe aceastea să plece din zona respectivă și să ajungă pe terenul păgubitului.

Judecătorii nu au admis apărarea bărbatului deoarece conținea inadvertențe între declarațiile date în cursul urmării penale și în timpul judecății.

De asemenea magistrații au cerut mai multe date de la Direcția Județeană pentru Agricultură Alba pentru a stabili suma pe care bărbatul a pierdut-o din cauza distrugerii terenului. Din discuții a rezultat suma de 3.919,33 lei – contravalorea culturii distruse de animalele inculpatului.

Drept urmare, bărbatul care a intrat cu oile pe teren a fost condamnat la o amendă penală de 1.800 de lei și la plata a  3.919,33 lei cu titlu de daune materiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax