Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un colet expediat din Spania a ajuns la Sebeș cu 850 de grame de droguri . Opt calupuri de haşiş urmau să fie comercializate

Publicat

Un colet poștal din Spania, interceptat de autoritățile judiciare în 23 iulie, în Sebeș conținea 850 de grame de droguri de risc. Conform probelor din dosar, inculpatul Alexandru Stelian (36 de ani) îl expediase din Spania, în data de 15 iulie, pe numele fratelui său, folosindu-se de o identitate falsă. În urma a două percheziții domciliare au fost indisponibilizaţi 560 de euro şi întreaga cantitate de haşiş, a cărei valoare estimată, pe „piaţa neagră”, este de 30.000 de euro.

La percheziționarea coletului, în data de 24 iulie, s-a descoperit că drogurile de risc erau disimulate într-un recipient de culoare galbenă – șase calupuri de hașiș – alte două calupuri (250 de grame) cu același tip de drog fiind ascunse într-un pachet de biscuiți, aflate în colet printre alte produse alimentare, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Călărași, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, au documentat activitatea infracțională a trei persoane din municipiul Călăraşi bănuite că, în perioada 2013-2014, ar fi procurat droguri de risc din Spania, pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Călăraşi.

Inculpatul Alexandru Stelian se întorsese cu autocarul – în data de 18 iulie – din Spania, unde plecase în data de 9 iulie 2014, cu intenţia de a achiziţiona droguri de risc pe care să le valorifice în municipiul Călăraşi în condiţii de clandestinitate, prin intermediul unor persoane. Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Alexandru Stelian a achiziționat cele opt calupuri de haşiş în greutate de aproximativ 850 grame, din Zaragoza, prin intermediul unui cunoscut și ar fi urmat să le comercializeze en-detail contra sumei de 60 de lei/doza.

În cauză, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare, au fost indisponibilizaţi 560 de euro şi întreaga cantitate de haşiş, a cărei valoare estimată, pe „piaţa neagră”, este de 30.000 de euro.

Față de inculpatul Alexandru Stelian a fost luată măsura controlului judiciar în data de 19 iulie 2014 pentru comiterea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc şi proxenetism.

Din probatoriul administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Alexandru Stelian, din luna mai 2014 şi până în prezent a comercializat pe raza municipiului Călăraşi, prin trei intermediari, droguri de risc, respectiv cannabis, la preţul de 60 de lei doza. Totodată, față de inculpat există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iunie 2014, a determinat-o pe concubina sa să se deplaseze în Italia, Bari, pentru a se prostitua „la stradă”, sub coordonarea și supravegherea unui alt inculpat, sumele de bani încasate urmând să-i fie trimise în țară inculpatului Alexandru Stelian.

În data de 24 iulie, după interceptarea coletului, procurorii DIICOT – BT Călărași au adăugat în lista acuzațiilor la adresa inculpatului Alexandru Stelian și pe cea de săvârșire a infracțiunii de introducere în ţară de droguri de risc – prev. de art. 3 alin. 1 din Lg. 143/2000 cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal – și au solicitat Tribunalului Călărași să înlocuiască măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT. Față de alți doi inculpați a fost dispusă măsura controlului judiciar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax