Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un combinat pentru prelucrarea cuprului ar putea fi construit în Munții Apuseni. Cupru Min analizează posibila investiție

Publicat

cuprumin

Un combinat pentru prelucrarea concentratului de cupru ar putea fi construit în zona Munților Apuseni, de către Cupru Min. Construcția unui combinat în zona respectivă ar fi justificată deoarece acolo, Cupru Min desfășoară cea mai amplă exploatare de zăcământ de cupru din România, la Roșia Poieni. 

Dacă investiția se va materializa ar fi prima de acest gen, la 29 de ani de la căderea comunismului în România.

Potrivit informațiilor Profit.ro, conducerea societății desfășoară în prezent o analiză amănunțită, iar, în măsura în care va considera eficientă investiția, va iniția demersurile pentru obținerea aprobărilor și avizelor.

Profit.ro a scris în luna mai că o companie turcă este interesată de o asociere cu Cupru Min, care să vizeze și Moldomin, pentru construirea unui combinat.

Cupru Min și Moldomin dețin peste 90% din rezervele de cupru ale României, circa 60% fiind în posesia Cupru Min. În prezent, doar Cupru Min produce, limitat, minereu brut.

Cupru Min are în derulare, până în luna octombrie, un contract pe doi ani (2017-2019) cu o firmă chineză, din Hong Kong, căreia îi livrează concentrat de cupru. Conducerea Ministerului Economiei, acționarul Cupru Min și Moldomin, a anunțat că nu va prelungi contractul.

Plasarea combinatului în zona Munților Apuseni ar fi justificată de faptul că acolo Cupru Min exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România, la Roșia Poieni.

În ultimii 10 ani s-a încercat de două ori privatizarea Cupru Min, tentativele eșuând de fiecare dată. Programul de guvernare al actualului Guvern prevede menținerea companiei în proprietatea statului. Ambele societăți, Cupru Min și Moldomin, sunt controlate de statul român prin intermediul Ministerului Economiei. Discuțiile dintre reprezentanții ministerului și compania turcă sunt în fază preliminară, neangajantă, conform datelor Profit.ro.

Citiți integral știrea pe profit.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax