Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Un deputat de Alba vrea să-i facă pe comercianți să înlocuiască electrocasnicele care se strică în perioada de garanție

Publicat

racuci

Mai mulţi parlamentari, printre care și deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci, vor să revoluţioneze modul în care se oferă garanţie pentru electrocasnice.

Aceștia au depus o inițiativă legislativă prin care magazinul care a vândut un produs care s-a stricat în perioada de garanţie, să ofere imediat un altul pe perioada reparaţiei.

Aleşii spun că magazinele şi producătorii nu sunt de acord cu această iniţiativă, dar legea va repara relaţia pe care o au cu clienţii.

Cei opt deputaţi PNL care au depus proiectul spun că oamenii se plâng de produsele comercializate în România. ”Cel care a cumpărat acel produs să se folosească de el, tu dacă îi dai garanţie, e normal să îi asiguri ceva în schimb.

Gândiţi-vă, aveţi o maşină de spălat sau un frigider, o familie care nu îşi permite să aibă două produse de acest tip în casă, ce face pe timp de vară 30 de zile?”- își argumentează inițiativa legislativă Claudiu Răcuci

Pe lista obiectelor care ar intra pe această listă se numără: televizoare, frigidere, aspiratoare, aragaze maşini de spălat, dar şi telefoanele mobile.

Nu toţi aleşii sunt atât de optimişti în privinţa proiectului de lege, unii dintre aceștia spunând că o astfel de obligativitate ar putea crește prețul electrocasnicelor sau că ar fi greu de aplicat de comercianți în unele cazuri cum ar fi frigiderele, aragazele sau mașinile de spălat.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barna Marius

    duminică, 10.03.2019 la 09:29

    Daca se strica sa fie inlocuit si gata , nui voie in garantie sa se strice nimica ! ori fac produse bune ori pleaca de pe piata !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: INCENDIU în localitatea Măhăceni. Pompierii intervin pentru stingerea focului

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu a izbucnit luni seară la o anexă gospodărească din localitatea Măhăceni din comuna Unirea.  UPDATE: Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă pe aproximativ 4 mp la nivelul anexei gospodărești, se intervine în continuare pentru lichidarea acestuia cu o singură autospecială. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine cu două autospeciale pentru stingerea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

De ce ne doare capul primăvara. Ce este astenia și ce alte boli apar în acest sezon

Publicat

d

Aşteptată cu nerăbdare, primăvara vine cu numeroase probleme de sănătate. Este un anotimp cunoscut pentru asteniile asociate numelui său. Însă pot avea de suferit şi cei care au boli cronice, şi cei ale căror organisme sunt slăbite la ieşirea din iarnă. Astenia de primăvară nu este o boală, ci un cumul de stări fiziologice, normale, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PUZ-ul pentru zona de agrement de pe malul Mureșului de la Alba Iulia, la vot în Consiliul Local

Publicat

mures

Consilierii Locali din Alba Iulia vor avea de votat în următoarea ședință de Consiliu Local, documentația pentru introducerea în intravilan a 14.018 metri pătrați, în Partoș pe malul râului Mureș, între podul rutier şi cel de cale ferată. Terenul este necesar pentru amenajarea unei zone de agrement și debarcader. În cadrul proiectului, opt localităţi vor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Bani sau tichete de masă pe vouchere de vacanţă nefolosite. Proiect legislativ

Publicat

bani lei monede

Pentru voucherele de vacanţă nefolosite, angajaţii ar putea primi în schimb contravaloarea lor în bani sau tichete de masă. Prevederea este menţionată într-o propunere legislativă iniţiată de un deputat ALDE. Iniţiatorul vrea ca firmele să fie obligate să-şi despăgubească în acest fel salariaţii. El aduce ca argument un studiu GfK, potrivit căruia tichetele valorice reprezintă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate