Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un deputat de Alba vrea să-i facă pe comercianți să înlocuiască electrocasnicele care se strică în perioada de garanție

Publicat

racuci

Mai mulţi parlamentari, printre care și deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci, vor să revoluţioneze modul în care se oferă garanţie pentru electrocasnice.

Aceștia au depus o inițiativă legislativă prin care magazinul care a vândut un produs care s-a stricat în perioada de garanţie, să ofere imediat un altul pe perioada reparaţiei.

Aleşii spun că magazinele şi producătorii nu sunt de acord cu această iniţiativă, dar legea va repara relaţia pe care o au cu clienţii.

Cei opt deputaţi PNL care au depus proiectul spun că oamenii se plâng de produsele comercializate în România. ”Cel care a cumpărat acel produs să se folosească de el, tu dacă îi dai garanţie, e normal să îi asiguri ceva în schimb.

Gândiţi-vă, aveţi o maşină de spălat sau un frigider, o familie care nu îşi permite să aibă două produse de acest tip în casă, ce face pe timp de vară 30 de zile?”- își argumentează inițiativa legislativă Claudiu Răcuci

Pe lista obiectelor care ar intra pe această listă se numără: televizoare, frigidere, aspiratoare, aragaze maşini de spălat, dar şi telefoanele mobile.

Nu toţi aleşii sunt atât de optimişti în privinţa proiectului de lege, unii dintre aceștia spunând că o astfel de obligativitate ar putea crește prețul electrocasnicelor sau că ar fi greu de aplicat de comercianți în unele cazuri cum ar fi frigiderele, aragazele sau mașinile de spălat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Barna Marius

    duminică, 10.03.2019 at 09:29

    Daca se strica sa fie inlocuit si gata , nui voie in garantie sa se strice nimica ! ori fac produse bune ori pleaca de pe piata !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax