Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Un deputat, fost primar în Alba, nu a reușit timp de 16 ani să termine o canalizare în două sate. Rețeaua s-a degradat total

Publicat

Aproape cinci kilometri de canalizare zac de mai bine de 16 ani, în subteranul localităților Șpring și Cunța, fără a fi folosite.

Mai exact, lucrarea începută în 2007 de fostul primar al comunei, actual deputat de Alba, nu a fost terminată în 16 ani, iar actuala conducere a primăriei comunei Șpring a făcut o inspecție a lucrării. 

Rezultatul este dezastruos: rețeaua de canal este degradată în totalitate. 

Lucrarea a fost începută de fostul primar al comunei, actualul deputat de Alba, Gheorghe Daniel Rusu. 

Gheorghe Rusu a fost primar al comunei Șpring între anii 2004-2020. A trecut prin mai multe formațiuni politice (PNL, ALDE, AUR, AD și acum Forța Dreptei).

Rusu a început lucrarea în 2007, dar până în 2020, când a pierdut alegerile în fața actualului primar, nu a reușit să termine lucrarea și să facă recepția a cinci kilometri de rețea de canalizare în două sate.

Situația a fost detaliată de actualul primar, Iulia Stănilă. Acesta a câștigat alegerile în 2020, în fața lui Rusu și a moștenit toate proiectele începute de acesta, dar și problemele.

Pusă în situația de a face recepția lucrării, Iulia Stănilă, a cerut o expertiză video a rețelei de canalizare.

După 16 ani, rezultatul a fost unul dezastruos: rețeaua nu mai este funcțională.

Situația a fost prezentată de Iulia Stănilă, într-o conferință de presă susținută vineri, 22 septembrie la sediul PNL Alba.

Iulia Stănilă: ”Nimic nu este funcțional”

”Din păcate pe satele Șpring și Cunța, problema este destul de mare, am moștenit o rețea de canalizare începută în 2007 și cheltuită suma în proporție de 98%.

Trebuia să fac eu recepția lucrării și vă dați seama că nu știam din 2007 și până în 2022, ce avem, care este stadiul actual al echipamentelor și al țevilor, din subteran, din pământ și pentru asta am făcut o expertiză tehnică, ca să vad care este stadiul și dacă pot să pun în funcțiune rețeaua de canalizare.

Am făcut o expertiză tehnică și din păcate rezultatul este dezastruos, în sensul în care nimic nu este funcțional și trebuie decopertată întreaga rețea.

Am înaintat raportul organelor competente să se constate dacă este un prejudiciu și cine l-a înfăptuit”, a explicat primarul Iulia Stănilă.

Situația pe scurt explicată de actualul primar

”În 2007 s-a început investiția, pe Ordonanța 7, iar ulterior a trecut pe PNDL (Planul Național de dezvoltare Locală). În 2013, una dintre firme a dat faliment, în 2016 primăria i-a acționat în instanță pentru lucrări plătite și neefectuate, deși ca și ordonanță ca și ordonator principal de credite înainte să faci orice plată trebuie să te asiguri că lucrarea există.

S-a constatat printr-o expertiză judiciară a instanței că actele sunt în regulă și că expertiza supraterană și documentele au fost înregulă. eu am fost sceptică la funcționalitatea ei.

În raportul expertizei tehnice scrie clar că nu este funcțională, stațiile de pompare, de epurare nu sunt funcționale și suntem într-un real blocaj din punctul asta de vedere”, a mai completat Iulia Stănilă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 22.09.2023 at 14:13

    Păi dacă vreţi să daţi rapid numele unui prost în politică, îl găsiţi în judeţul Alba. Şi cred că mai sunt, precis.

  2. Rusu Daniel Gheorghe

    vineri, 22.09.2023 at 17:11

    Drept la replica
    Să va fie rușine ca publicați frânturi de adevăr!
    aceasta investiție a fost investigata și super investigata de aproape toate instituțiile de control ale statului.
    în nici un proces verbalde constatare nu se găsește o culpa din partea primarului.Doar neputință și incompetenta actualului primar face ca lucrurile să le prezinte in acest fel.
    pnl scade sub 10% si au nevoie de tapi ispasitori
    Dap…din 2008 guvernele PNL și PSD au dat bani dupa cum aveau ( putini) iar din 2013 nu au mai dat nici un ban pentru continuarea canalizării. Ciudat este ca după 3 ani de mandat în care a avut toate pârghiile puterii pnl, primăria cea inteleapta nu numai ca nu a reușit să finalizeze cei 10% din investiție dar abia acum si-a adus aminte de aceasta promisiune din campania electorala și a comandat o inspecție asupra stării investiției deși putea accesa bani prin Anghel Saligni pentru aceasta ! explice în acest fel.

  3. Politichia

    luni, 25.09.2023 at 07:49

    Un adevărat fiu al satului, ar fi rămas acasă sa se ocupe de treburile pt care a fost ales. Ce și cine la făcut deputat ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax