Connect with us
Publicitate

AIUD

Un deținut al Penitenciarului Aiud a distrus camera de detenție după ce a rămas fără țigări. Ce i-ar fi făcut polițiștii

Publicat

Un bărbat care a fost închis la Penitenciarul Aiud a mai primit recent o condamnare pentru distrugere. Fapta a fost comisă de acesta în timp ce era închis la Aiud, iar motivul a fost unul simplu: nu a mai avut țigări. 

Mai exact, a spart un geam și a distrus un televizor după ce a rămas fără țigări.

În data de 24 august 2023, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe bărbat, la patru luni de închisoare pentru distrugere.

Din câte se pare, la momentul actual acesta este arestat preventiv, într-o altă cauză, în Bacău.

Faptele s-au petrecut în data de , în data de 12 mai 2020, în jurul orei 11.00. Atunci, potrivit motivării instanței,” în timp ce se afla în camera de deținere E1.21, pe secția E1 a Penitenciarului Aiud, inculpatul, persoană privată de libertate, nemulțumit fiind de faptul că nu avea țigări, a distrus geamurile camerei de deținere și televizorul, cauzând un prejudiciu în valoare de 114, 81 lei”, se arată în documentul emis de magistrați.

De asemenea în dosar au fost citați și polițiștii de penitenciar ca martori.

Ce au văzut agenții de penitenciar când au intrat în cameră

Martorul (…), agent de poliție penitenciară, a declarat că în data de 12.05.2020, în jurul orei 11.00, se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe secția E1 a Penitenciarului Aiud, moment în care a auzit un zgomot de geam spart.

S-a deplasat împreună cu colegii (…) la camera E1.21, unde se afla cazat singur inculpatul, iar în momentul în care s-a uitat pe vizorul ușii a văzut geamul camerei de deținere spart, rama geamului ruptă și televizorul spart și aruncat pe jos.

L-a întrebat pe inculpat de ce a distrus aceste bunuri, acesta răspunzând că e nemulțumit întrucât nu are țigări.

A spus că a fost bătut de polițiștii de penitenciar

Inculpatul a recunoscut încă din cursul urmăririi penale comiterea infracțiunii și a declarat că la data de 12.05.2020, în jurul amiezii, a spart două geamuri și televizorul din dotare, întrucât era supărat pentru că nu a fost lăsat să meargă la magazin.

A precizat că, la scurt timp, în cameră au venit 6 polițiști, care au început să-l lovească, l-au trântit în masă, drept pentru care aceasta s-a distrus.

Pentru fapta sa, în data de 24 august 2023, aflat în prezent în stare de arest preventiv în cadrul Penitenciarului Bacău, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunii de distrugere.

Momentan decizia nu este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax