Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut al Penitenciarului Aiud a vrut să se mutileze după o interacțiune cu o asistentă medicală. Ce i-a refuzat femeia

aiud penitenciar

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud a vrut să se mutileze după o interacțiune cu o asistentă medicală. Motivul pentru care deținutul a vrut să se taie, în celulă, a fost un refuz venit din partea femeii. 

Deținutul nu s-a oprit și a făcut o plângere în instanță pe numele femeii, pentru încălcarea dreptului la asistență medicală. O decizie la Judecătoria Aiud a fost dată, pe 25 iunie 2024, iar recent motivarea a fost făcută publică. 

În motivarea instanței stă scris motivul care l-a supărat pe deținut.

Întâmplarea a avut loc în data de 18 martie 2024.

Ce i-a refuzat asistenta

Atunci bărbatul ”a arătat că i-a fost administrat tratamentul pe zi de către asistenta medicală și a solicitat acesteia să îi dea pastile pentru stomac, Omeprazol și să îi facă injecție pentru că nu a dormit toată noaptea.

Asistenta medicală i-a spus că i-a dat tratamentul de dimineață, un diazepan, însă acest medicament nu și-a făcut efectul. A solicitat șefului de secție să îi spună numele asistentei să îi facă plângere, pentru că îi dă tratamentul fără echipamente de protecție și nu folosește mănuși.

A solicitat asistentei să îi facă o injecție pentru somn, pentru că nu a dormit toată noaptea pentru că i-a murit sora, însă aceasta nu i-a făcut injecție, doar pastilă i-a dat, sens în care a vrut să se taie, dar a vorbit cu supraveghetorul și cu greu și-a revenit”, au notat magistrații.

Decizia Judecătoriei Aiud

Magistrații nu i-au dat câștig de cauză deținutului. Din documentele depuse la instanța reiese că acesta și-a primit tratamentul impus de medicul închisorii și că asistenta a procedat corect.

Drept urmare i-au respins plângerea bărbatului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate