Connect with us
Publicitate

AIUD

Un deținut al Penitenciarului Aiud avea obiceiul de a distruge toate lucrurile din celulă. Ce a distrus și ce pedeapsă a primit

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Un deținut al Penitenciarului Aiud avea obiceiul de a distruge bunurile din camera de detenție: gemuri, vase de WC, chiuvete și chiar instalația de apă.

Polițiștii de penitenciar au declarat în timul unui proces, în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru distrugere, că acesta era cunoscut pentru un asemenea comportament. 

Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-au întâmplat în urmă cu mai bine de trei ani, însă magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat în urmă cu șase zile, în data de 20 octombrie 2021.

La momentul în care era încarcerat, bărbatul din Hunedoara executa o pedeapsă de 5 ani și 4 luni pentru tâlhărie.

Potrivit motivării instanței, ”în perioada 26.06.2017 – 20.11.2017 inculpatul a distrus mai multe bunuri din camerele de detenție din cadrul Penitenciarului Aiud, după cum urmează:

1. La data de 26.06.2017, în jurul orei 14:30, cazat singur în camera de deținere E1. 10 a Penitenciarului Aiud, a spart două geamuri din camera de deținere în care era cazat, iar din baie chiuveta cu picior, robinetul, racordurile flexibile și rezervorul vasului WC, motivând că i-a dispărut o sumă de bani din cont.

Valoarea prejudiciului cauzat prin fapta mai sus expusă este de 220 lei.

2. La data de 15.11.2017, în jurul orei 11:30, inculpatul a distrus patul din camera de detenție, format din trei paturi suprapuse, din camera E1.25 a Penitenciarului Aiud, inculpatul fiind cazat singur în cameră, cauzând un prejudiciu de 520 lei.

3. La data de 20.11.2017, în jurul orei 15:45, inculpatul a distrus vasul WC de la camera de detenție E1.25, inculpatul fiind cazat singur în cameră, cauzând un prejudiciu de 73,90 lei”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, pentru faptele sale, pe 20 octombrie, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe acesta la câte șase luni pentru fiecare faptă de distrugere.

Prin contopirea pedepselor și adăugarea unui rest din pedeapsa anterioară, rămas neeexecutat, a rezultat pedeaps principală finală de un an, o lună și 1.201 de zile de închisoare, în regim de detenție.

Sentința nu a fost definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunțare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    marți, 26.10.2021 at 10:52

    Parca exista azile pentru nebuni si camasa de forta ! E necesara o hotarire de guvern ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax