Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut al Penitenciarului Aiud le-a spus magistraților că a fost bătut în pușcărie. Ce a spus că a pățit în alte penitenciare

aiud penitenciar

Publicat

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud care vrea să fie eliberat condiționat a spus în fața magistraților că a fost bătut în închisoare. 

De asemenea, acesta a mai spus că în alte unități de detenție ar fi fost abuzat sexual și violat și că a depus plangeri pe acestă temă. 

Datele de mai sus sunt scrise în motivarea instanței Tribunalului Alba care a analizat cererea bărbatului. În data de 10 iunie 2024, magistrații instanței au dat o decizie.

Bărbatul execută o pedeasă de cinci ani pentru tâlhărie, pedeapsă dată de magistrații din București.

Acesta ar urma să termine de executat pedeapsa în data de 12 decembrie 2025. Însă a făcut o cerere de eliberare condiționată.

Din câte se pare a fost sanționat de foarte multe ori în timpul detenției, pentru probleme grave cauzate, deținere de pastile sau automutilare.

În fața magistraților a spus că ”avut posibilitatea de a săvârşi pedeapsa în regim semideschis, dar datorită problemelor de sănătate şi automutilându-se pentru a fi dus la spital, cu scopul de a scăpa de agresiuni, acesta nu poate beneficia de acest regim. Subliniază faptul că nu mai suportă detenția, fiind de multe ori provocat, iar spre exemplu săptămâna trecută a fost bătut şi nu a fost prezentat nici la cabinetul medical pentru constatare”, a declarat în fața instanței.

Mai mult de atât a spus că în cele 3-4 penitenciare în care a fost deținut a fost bătut şi abuzat.

A mai depus la dosar raspunsul unei petiții formulate către oamenii legii în care a spus că a fost supus la infracțiunea de viol și agresiune sexuală în peniteciarele în care a stat.

Ce au decis magistrații

Judecătorii Tribunalului Alba au analizat cazul și au subliniat faptul că bărbatul a avut abateri în penitenciarul Aiud și că momentan nu poate fi luată în calcul cererea acestuia.

Drept urmare au respins cererea de eliberare condiționată forumată de bărbat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax