Connect with us
Publicitate

AIUD

Un deținut al Penitenciarului Aiud s-a baricadat în celulă: Trei agenți s-au luptat cu el pentru a-l scoate afară. Cum au reușit

aiud penitenciar

Publicat

A blocat ușa celulei, și-a confecționat o mască pentru a se proteja de spray-ul iritant, s-a înarmat cu o țeavă și a luptat cu trei polițiști de penitenciar – fapta unui deținut al Penitenciarului Aiud care a fost trimis în judecată pentru ultraj. 

Dosarul de ultraj a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 22 septembrie 2022. De asemenea motivarea instanței a fost făcută public.

În motivarea instanței este descris modul în care deținutul a acționat dar și procedura pe care au aplicat-o cei trei polițiști de penitenciar pentru a ajunge la bărbat.

”La finalul lunii martie (2022 n.r.) inculpatul, fiind deținut în cadrul Penitenciarului Aiud, s-a baricadat în camera de deținere E1.29, întrucât nu dorea să fie mutat din unitatea de deținere și era programat pe o cursă la data de 28.03.

A blocat ușa și a rupt o țeavă de calorifer pe post de armă

În acest sens, a distrus camera de deținere și a blocat intrarea cu ușa de la baie și a legat grilajul de pat folosind niște sfori improvizate. Totodată, acesta a desprins o țeavă de la instalația termică și a folosit-o pe post de armă.

Pentru a gestiona situația, martorul în calitate de șef de tură, a purtat negocieri cu inculpatul.

Inculpatul a prezentat un comportament oscilant, când dădea impresia că va da curs solicitărilor, când solicita îndepărtarea echipajului ANP. Astfel, persoana vătămată a preluat incidentul și a organizat echipa de pătrundere, în trinom,

După ce s-a decis intervenția, s-a efectuat somația: „Încetați, deblocați!”, după care i-au fost acordate suspectului  aprox. 30 de secunde pentru a înceta acțiunile nelegitime.

Ulterior, a fost reluată somația și s-a acordat un nou termen de conformare, după care s-a procedat la utilizarea sprayului iritant-lacrimogen și s-a încercat deblocarea camerei prin încercarea de a tăia legăturile cu care era asigurat grilajul.

Spray-ul lacrimogen fără nici un efect. Deținutul avea o mască de protecție

În tot acest timp se folosea substanța iritant-lacrimogenă, însă nu avea niciun efect asupra inculpatului, întrucât era protejat de o mască improvizată. În timp ce persoana vătămată încerca să taie respectivele legături, inculpatul privea de pe patul supraetajat și, în momentul în care persoana vătămată încerca să introducă mâna după grilajul camerei, încerca să o lovească în zona mâinilor.

La un moment dat a nimerit-o pe persoana vătămată cu țeava metalică în zona mâinii drepte, la degetul V, provocându-i o tăietură a cărei gravitate a fost evaluată la 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Jet de Apă

Întrucât echipajul de intervenție nu a reușit să tăie legăturile, persoana vătămată a dispus utilizarea jetului de apă. În acest sens, a fost efectuată somația „Încetați, vom folosi jetul de apă!”, după care martorul  a preluat jetul de apă, dând cu el înspre suspect. Întrucât acesta nu a mai putut să își mențină poziția, a procedat la aruncarea de cioburi, însă de această dată s-a reușit tăierea respectivelor legături.

A atacat polițistul de penitenciar cu țeava

Întrucât spațiul din camera de deținere era prea îngust și nu permitea intervenția în trinom, șeful de formațiune a dispus intervenția în binom. Speriat fiind, inculpatul a sărit pe patul supraetajat și apoi a sărit în cambuza camerei, de unde a continuat să lovească cu acea țeavă înspre persoana vătămată

Ulterior, inculpatul a sărit înapoi în pat, unde a fost lovit cu jetul de apă în zona pieptului. În continuare, s-a speriat și s-a refugiat în baie. Din baie, deținutul continua să lovească cu țeava înspre scutul de imobilizare al persoanei vătămat.

La un moment dat, persoana vătămată a reușit să prindă țeava, iar în urma unei îmbrânciri s-a reușit într-un final dezarmarea și imobilizarea inculpatului”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul va fi judecat pentru ultraj de către magistrații Judecătoriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jale

    miercuri, 28.09.2022 at 20:52

    Desene animate pt copii ! Daca era lasat sa moara de foame și sete 2/3 zile nu mai era nevoie de spectacolul jalnic cu binom/trinom contra unui singur om !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate